Festivalkriebels 2014: I Love Hiphop Festival maakt programma bekend

Haagse Hiphop Week op 22 juni van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zondag 22 juni vindt in Paard van Troje het I Love Hiphop Festival plaats. Het festival vormt de aftrap van het achtdaagse hiphopevenement de Haagse Hiphop Week dat op zondag 29 juni tijdens Parkpop wordt afgesloten. Tijdens het festival zijn er optredens, demonstraties en competities. Het programma, met zowel nationale als internationale artiesten, is met de bekendmaking van de hoofdact compleet.

26 mei: Het I Love Hiphop Festival wordt afgesloten met een optreden van Great Minds, het hiphopcollectief met rappers Jiggy Djé, Sticks en Winne en producer Dr. Moon. “Zelden was het etiket Nederlandse supergroep zo op zijn plaats en was de som zoveel groter dan de delen”, concludeerde 3voor12 na het optreden op Lowlands. Het in 2013 uitgebrachte titelloze debuutalbum werd door de critici bestempeld als hét hiphopalbum van het jaar. Live worden zowel tracks van Great Minds als solomateriaal ten gehore gebracht.

14 mei: Eén van de hoofdacts van het festival is de vrouwelijke rapper Dynasty uit Florida, Amerika. Dynasty verzorgde al het voorprogramma van acts als Erykah Badu, The Wu-Tang Clan, Mos Def en Talib Kweli. Met DJ Premier nam ze het nummer ‘Epic dynasty’ op dat verscheen op diens album ‘Get Used to Us’. Ook Kubus (bekend van Opgezwolle en Buitenwesten), het Haagse Raw Bro’s, Doop vs. Subp Yao, Boeboe en Kramphaft zullen optreden. Chinmachine uit Rusland, één van ‘s werelds beste scratch dj’s, is aanwezig voor een live set. Tot slot zal ook de Spaanse topproducer Sinjin Hawke een knallende set ten gehore brengen. De organisatie laat weten nog één hoofdact aan het programma toe te voegen. Welke dat is wordt binnenkort bekend gemaakt.
 
MC’s kunnen meedoen aan de MC Battle en dansers aan de Moves Dance Warehouse battle of de bboy (breakdance) competitie. Voor de jonge breakdancers is er ook nog een Young Bboy League voorronde, waarvan de twee beste crews zich kwalificeren voor de landelijke finale die op Parkpop plaatsvindt. Ook zijn er verschillende graffiti artiesten, illustratoren en street artists te zien op het festival. Mr. Wany (Italië), Storm (Denemarken), Jiroe (Engeland), KKade (Zwitserland) zullen deze exclusieve street arts produceren. De kaartverkoop voor het festival is inmiddels van start. Tot 25 mei kun je early bird tickets krijgen voor 7,50 euro (excl. servicekosten), daarna wordt het 12,50 euro.