Festivalkriebels 2014: Volledig programma HPC Winterfest bekend

Zesde editie op zaterdag 1 maart

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zaterdag 1 maart staat het Haags Pop Centrum weer op zijn kop. Dan vindt namelijk de zesde editie van het HPC Winterfest plaats. In het gehele pand, van de Grote Zaal tot het HPC Café en vele van de oefenstudio's die zich daar tussen bevinden, treden meer dan zestig acts op in de meest uiteenlopende stijlen. Van pop tot metal en van singer-songwriters tot funk. Het gratis toegankelijk festival gaat om 14.00 uur van start. De organisatie heeft vandaag de laatste namen bekend gemaakt, waarmee het volledige programma nu bekend is.

5 februari: De Haagse rockband Rosie presenteerde op vrijdag 31 januari haar zevende album ‘Back Again’. De presentatie vond plaats in een volle SuperMarkt en op het HPC Winterfest zal de band dit nog eens dunnetjes overdoen. Ook Supra Naturals is van de partij. De drum ’n bass formatie zal een try-out verzorgen met vooral veel nieuw werk. Het programma wordt gecompleteerd door Acrid, THE3rdMAN, Replayced, Uncle Vernon, Lifeless Past, The Bottlecaps, Zeelui, Babes In The Hole, Eiger, Brothers In Groove, Magpies, Blue J, Dead Market, My Conviction, Rellavec, Massakiss, Bayassa, Willem Treur Trio, Maple, Mimra, Murw en Lito, Skippy & Nick. Ook Ready To Play opent die dag haar deuren en Koen Herfst (I CHAOS, Armin van Buuren) host een jamsessie. Tentoonstellingen zijn er van Degausser Illusions en Ægir the Artist (Cult of the Secret Samurai).

30 januari: Jara Holdert en band gaan sinds kort door het leven als JARA. De band maakt prachtige verhalende folkpopliedjes met jazz-invloeden. Afgelopen november bracht de 3voor12 Den Haag Selecteert act de EP ‘Sky Collector’ uit. In de zomer van 2013 presenteerde Julie Scott haar nieuwe album ‘Thoughts And Sounds’, een echte singer-songwriter met liedjes gedompeld in een Keltisch badje met een rauw randje. Scott is ook bekend van bands als Knotwilg, Mizpah en Can_Of_Be. Mama Franko, bestaand uit acht muzikanten, staat voor beukende beats, pompende bass, manische gitaren, dwaze blazers, hypnotiserende fluitsolo’s, rapfilosofieën en ferme zang. Mama Franko, net als JARA ook 3voor12 Den Haag Selecteert act, is op dit moment bezig met een nieuw album en ziet zich zelf in de toekomst zeker op festivals staan als Lowlands en Sziget. Andere programmabevestigingen zijn Garlic, Deathhammer, Drive By Clouds, Don & The Usual Suspects, Ma'China, The Black Veins, The Sum of Damage Done, TUNE, Dead Market, Buzz Rockington, Rebel Rambler, Arcadian Skies, Bevrijd de Waanzin, Single Pilot, Brian Sydney & The Washboard Kid, The Uninvited, Massakiss en Magnavox Radio.

15 januari: Voor UnseeN PerceptioN was 2013 een goed jaar. De metalband won de publieksprijs in de voorrondes van Parkpop en stond zodoende op het Haags Podium op Parkpop. De electropop act Cult of the Secret Samurai bestaat onder andere uit de IJslandse María en Ægir Þór. Met leden van de KABK en het Conservatorium is deze act zeker de moeite waard om te bekijken. NiCad is inmiddels niet meer weg te denken is uit de Haagse muziekscene. Met het nieuwe album ‘For the good’ én een optreden op het State-X New Forms festival in samenwerking met het New European Ensemble werd 2013 lekker afgesloten. Daarnaast maakte het festival ook de komst van Anger Radio, Face Meets Concrete, RockDivas, Urban Groove Collective, Fake Plastic Trees, Just Add Water, Cookie and the Crunch, Medicine Jet, Dawn of Time, Raincheck, The Howl Ensemble en Black Mesa Preservation Society bekend.