Festivalkriebels 2014: Programma Aangeschoten Wild compleet

Zesde editie op vrijdag 28 maart

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op het terrein van Lijm & Cultuur aan de Rotterdamseweg in Delft vindt op vrijdag 28 maart vanaf 15.30 uur de zesde editie van Festival Aangeschoten Wild plaats. In de oude lijmfabriek kun je ook dit jaar weer aanstormende talenten en opvallende acts spotten. Behalve muziek is er bijvoorbeeld ook dans, theater, kunst en cabaret. Kaarten voor het festival kosten 12 euro. De organisatie heeft inmiddels het volledige programma bekend gemaakt.

26 maart: Het festival wordt afgesloten door de Haagse formatie DropmiX. De live drum ’n bass band was eerder al te zien op festivals als Plein Open en de Haagse Pop Week en tourde eind vorig jaar door Nederland met de Popronde. 3FM Serious Talent Mondae maakt synthpop met invloeden van onder andere Calvin Harris en Miike Snow. Met debuutsingle ‘Sunglasses’ was de band regelmatig te horen op de radio. The Boogie Wonderband speelt een exotische mix van wereldmuziek, blues, funk en disco. Dat is dansen geblazen, net als bij de mix van soul, funk, afrobeat van Broadband Theatre. De uit Delft afkomstige rockband Shrude zorgt daarnaast voor de vette gitaren, waar El Camaro nog een schepje bovenop doet.. Tenslotte zijn ook de winnaars van de Bandcontest, Suzy and the Suits, en de VAK Popprijs 2013, Lito, Skippy & Nick van de partij.

18 februari: Onlangs presenteerde de Haagse hiphopformatie Kern Koppen de laatste van de vier seizoens-EP’s, ‘Winter Slaap’. Tijdens Aangeschoten Wild zal de band ongetwijfeld ook veel van dit nieuwe materiaal ten gehore gaan brengen. Een andere Haagse act op het programma is Tarzan’s My Daddy. De twee rockchicks weten te verrassen met tweestemmige zang en een enorme bak geluid uit slechts twee instrumenten. Ook de alternatieve rockband The Mad Trist is bevestigd. Pure, rauwe rock vergelijkbaar met bands als Queens of the Stone Age. De band bracht tot nu toe twee albums uit, waarvan ‘Animals & Acrobats’ (2013) ook genomineerd werd voor de 3voor12 Award. The Cool Quest maakt een mix van funk, hiphop, soul en jazz met invloeden van acts als Kyteman, A Tribe Called Quest en The Roots. Behalve muziek is er bijvoorbeeld ook cabaret van Kirsten van Teijn op Aangeschoten Wild. Sound & Vision is een interactieve mediainstallatie die ter plekke wordt geproduceerd door de festivalbezoekers.

3 februari: De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution is de eerste bekendgemaakte naam voor het festival. Het vijftal werd al verkozen tot 3FM Serious Talent, was te zijn bij De Wereld Draait Door en stond op festivals als Parkpop, Kaderock, Life I Live, Schollenpop en Westerpop. De band maakt rock in de stijl van Queens of the Stone Age en Arctic Monkeys en werkt momenteel aan de opvolger van debuutalbum ‘Playground Kids’. Singer-songwriter Channah presenteerde eind vorig jaar haar debuutalbum. ‘Syrup & Rain’ bevat een combinatie van rauwe up-beat melodieën en catchy en dromerige riffs. Ook Emil Landman is te zien op Aangeschoten Wild. De Amsterdamse singer-songwriter studeerde in 2012 af aan de Herman Brood Academie. Persoonlijke teksten, aanstekelijke melodieën en fraaie geluidscollages.