EP-recensie: Project Bongo - 'Dancing Monkey' EP-recensie: Project Bongo - 'Dancing Monkey'

Project Bongo danst de panties van je lijf!

, Martin de Kruijter

EP-recensie: Project Bongo - 'Dancing Monkey'

Project Bongo danst de panties van je lijf!

Martin de Kruijter ,

Een naam als ‘Project Bongo’ doet direct denken aan een zijproject van een groepje Afrikaanse trommelaars die hun tijd optredend in buurtwinkelcentra besteden, concurrerend met de plaatselijke Nescafé-Indianen en hun panfluitherrie.
Dat het stiekem een Nederlandse indiepop outfit met grensoverschrijdende kwaliteiten betreft is dus een des te grotere verrassing!

Project Bongo is een product van de Herman Brood Academie dat een steeds mooiere reputatie begint te krijgen met de productie van meerdere Vaderlandse toptalenten. Met optredens in Paradiso (als voorprogramma van The 1975), bij 3FM en ook in de lokale SuperMarkt hebben de heren alvast een mooie start te pakken richting meer. De release van hun eerste EP genaamd ‘Dancing Monkey’ is de volgende stap op weg naar de top.

Slechts zes tracks telt het debuut van Project Bongo. Zonder uitzondering blinken al deze nummers uit in twee dingen: super catchy hooks en teksten die je na één keer luisteren al mee kunt blèren. Niet overdreven, een enkele luisterbeurt staat al garant voor oncontroleerbaar meewiegende heupen en luidkeels geschreeuw over lichaamssappen en dansende primaten. Awesome! Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het tekstuele gedeelte van de liedjes nog wel enig bijschaven kan gebruiken. ‘Belly juice’? Kom op, dat kan beter. Dat gezegd hebbende, het feit dat er geen enkele zin met meer dan zeven woorden op de EP staat draagt natuurlijk wel bij aan het extreem hoge meezinggehalte.

Leuk allemaal, maar hoe klinkt het eigenlijk? Nou, Project Bongo klinkt als de Nederlandse versie van Two Door Cinema Club. Niks meer, maar zeker ook helemaal niks minder. En dat is toevallig een band die internationaal de nodige successen heeft geboekt de laatste jaren. Optreden bij Jools Holland of op een groot aansprekend festival? Waarom niet. Project Bongo heeft alle tools die nodig zijn om het tot dit niveau te schoppen en een - met alle respect - prutbandje als The 1975 in hun éigen voorprogramma te laten staan! De liedjes klinken als een tiet en afgaande op de foto’s is er met het imago van de band ook helemaal niks mis. Een debuut met de kwaliteit van ‘Dancing Monkey’ zou best weleens kunnen zijn wat ze nodig hebben om hun potentie waar te maken. Het is de heren dan ook meer dan gegund! 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag