Sfeerverslag Waterpop 2014

Reacties van het publiek en de leukste sfeerfoto's verzameld

Robin Stroop, Annelies van Es, Willemijn de Koning en Martin de Kruijter | Foto's: Stephan Kaffa, Jan Rijk, Remie Stronks, Wouter Vellekoop en Moos Wolfs ,

De 37e editie van Waterpop was met zonnestralen overgoten. Ruim 23.500 bezoekers konden zich vergapen aan drie podia met een constante aanvoer van muziek. Door de menigte heen liepen allerlei straat-artiesten en ook voor de allerkleinsten was er voldoende te beleven. Hoe beter na te genieten dan met de reacties van het publiek en uiteraard de leukste, gekste, mafste en mooiste foto's die gemaakt zijn afgelopen zaterdag.

Brigitte en haar zoon Jesse uit Rijswijk bezoeken Waterpop al voor de twaalfde en tweede keer. Het gevarieerde programma, de sfeer en gezelligheid is dé reden voor hen om Waterpop te bezoeken. Hallo Venray ziet Brigitte het meeste naar uit. Op de vraag of we een foto van hen mogen nemen, geeft Jesse aan dat hij dat niet wil, hij gaat nooit op de foto. Iets met een fotoallergie of zo. Gelukkig is de fotograaf ter plaatse hem al lang voor en staat Jesse mooi op de gevoelige plaat. “Oh, als hij het al gedaan heeft is het wel oké.” Ondertussen rollen ze een pretsigaretje zittend in het gras. “Ik moet wel een beetje rustig aan doen”, zegt Brigitte. “Want ik moet vanavond nog wel terug kunnen rijden, haha.” (RS) 

De familie Veenman is net vijf minuten aanwezig. “Familie Veenman, oh god, wat ben je oud dan!?”, lacht de jonge moeder. Paps en mams Veenman bezoeken Waterpop al vanaf hun 15e en komen steevast puur voor de gezelligheid. “Alle muziek is wel ok”. De 2,5 jarige tweeling heeft er ook zin in. “Als ze er maar lekker op kunnen rennen. Ze zijn helemaal debiel van muziek”, vertelt hun moeder trots. (RS) 

Vera, Sharon, Cindy, Richie en bijbehorende kids, allen voornamelijk allemaal uit het Westland, voelen zich helemaal thuis op Waterpop. Ze bezoeken sinds 2008 elk jaar het festival voor de gezelligheid. Dit jaar is het niet anders, de volwassenen relaxen op een kleedje in het gras en de kids doen lekker hun ding. “De muziek is ook leuk ja.” (RS) 

René Steijger uit Delft staat in vol cowboy ornaat en grote glimlach even hard te stralen als zijn glimmende belt buckle. Op de vraag wat hij komt doen op Waterpop, moet René een beetje lachen. “Nou, eigenlijk ben ik hier om Westerpop te promoten.” Semi guerilla marketing dus. Verder vertelt René dat hij wel een beetje jaloers is op de programmering van Waterpop. “Het is een lekker eigenwijs programma, ze gaan niet altijd voor de grote namen, maar onbekend maakt niet per se onbemind, het is wel altijd goed. En ze hebben mazzel met het weer.” (RS) 

Delfste barber Roh en zijn vrouw Nadia komen speciaal voor stadgenoten Andere Koek. "We hebben ze alleen gemist, haha!", lacht Roh. Heymoonshaker moeten ze nog gaan bekijken. "Dat zag er op YouTube heel tof uit!", aldus Nadia. Verder brengen ze dag door in het zonnetje op het gras, en speelt de krulsnor Ro met zijn zoontje Finn in de zandbak. (RS)

Nathalie en Ed komen uit Den Haag. Ed is er op het moment van ondervragen pas enkele minuten "ik moest werken vanmiddag", maar Nathalie had net wel het één en ander zien optreden: "Met name The Posies vond ik erg goed, maar ook Bells Of Youth vond ik erg leuk." Ze komen eigenlijk ieder jaar wel naar Waterpop. Nathalie kan zich zelfs nog herinneren dat ze in 1993 Radiohead hier heeft zien optreden: "Dat was heel bijzonder achteraf." (MdK)

 Als je het over een échte Wateringer hebt, dan heb je het over iemand als Sander: "Ik woon aan de overkant van het park en kom uiteraard ieder jaar even kijken. Het is gewoon altijd gezellig en gemoedelijk hier." Sander vindt het vooral een hele prestatie dat de organisatie ieder jaar weer zulke grote namen weet te trekken, hoewel dat dit jaar niet helemaal gelukt is. "Maar ik kom hier om vrienden te ontmoeten en te genieten van wat er om me heen gebeurt. Dat lukt dit jaar ook vast en zeker weer." (MdK)

 Trees en John komen uit Rotterdam en Delft. Ieder jaar weer komen ze voor de gezelligheid naar Waterpop, zo ook deze keer: "Helaas is de line-up dit jaar niet zo bijzonder, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Het is mooi weer dus we maken er ook deze keer een leuke dag van!" (MdK)

Marion en Anita, respectievelijk uit Wateringen en Naaldwijk, zijn al jaren bekend met Waterpop. “We zijn al veel vaker op Waterpop geweest, ik denk al wel 11 of 12 jaar achter elkaar. Het is een soort traditie geworden. De sfeer is hier geweldig, we komen voornamelijk om te chillen, niet echt voor de muziek. Behalve 1 keer toen Krezip kwam optreden”. De dames zitten heerlijk op de grond van de zon te genieten. “We kennen niets van de playlist, in de zon zitten dat is wat we doen. Door de hoeveelheid bekenden op het Waterpop-terrein is het een feest van herkenning!” (AvE)

Moeder Sandra en zoon Jochem komen beiden uit Zoetermeer. Sandra kwam al op Waterpop toen ze 15 jaar oud was. “Het is een heel leuk en gezellig festival en heb mijn helden van vroeger gezien; The Posies!” Het is alweer 15 jaar geleden dat Sandra voor het laatst op Waterpop was. Jochem is helemaal into Green Day en aanverwante bands. “ The Posies waren leuk en Hallo Venray lijkt me leuk”. Sandra is vooral gecharmeerd van de kleinschaligheid en kneuterigheid van het festival. “Parkpop is zo massaal!” (AvE)

Judy en Koos komen uit Delft en zijn al drie keer eerder op het Waterpop-festival geweest. Koos: “Ik kom speciaal voor The Posies en Hallo Venray, de andere bands ken ik niet zo goed”. Judy Carati, zelf een singer-songwriter: ”Ik had graag andere Koek! gezien, maar had nog visite. Nu is het wachten op Hallo Venray”. Het festival is lekker dichtbij voor ze, wat makkelijk is als je iets wil zien. “We zijn geïnteresseerd in muziek, maar niet in alles! (AvE)

Deze vrienden zijn vooral op het festival te vinden voor de gezelligheid. "De muziek is kut, maar het is fucking gezellig!" wordt er geroepen. Zijn vriendin heeft een andere mening. "Het is warm, het is gezellig en de muziek is leuk. Vooral die band uit België, Diablo Blvd, was een hoogtepunt." Over de meidengroep Bells Of Youth die ze net gezien hebben, zijn ze wat minder te spreken. "Bells Of Youth is leuk hoor, maar het klinkt voor geen meter. Ik verwachtte wat meer van vijf vrouwen, ik dacht dat ze wel wat harders zouden laten horen, maar ze bleven zo lief en vrouwelijk." (WdK) 

Deze jongens komen hier ieder jaar, zo vertelt er één. "Ik was heel klein toen ik voor het eerst werd meegenomen door m'n ouders naar Waterpop en sindsdien kom ik elk jaar terug. Ik kom bekende mensen tegen, drink een biertje. Het is altijd hartstikke gezellig." Behalve de gezelligheid, schatten ze ook de muziek op waarde. "Diablo Blvd was het hoogtepunt van vandaag. Bells of Youth was ook leuk, die meiden speelden hartstikke goed, maar het was minder onze smaak." (WdK) 

Deze vrouwen gebruiken Waterpop vooral om weer met z'n allen bij elkaar te komen. "We zien elkaar ieder jaar op Waterpop. Nu ook weer, nadat we elkaar lang niet hebben gezien. Maar we zien elkaar ook tussen alle Waterpop edities door hoor." Dit jaar omschrijven ze Waterpop als relaxed. "Het zou gaan regenen maar er is de hele dag zon, heel fijn. Het is gewoon relaxed." (WdK)

Dit stelletje viert hun tweejarig jubileum. "Wij hebben elkaar twee jaar geleden hier na Waterpop ontmoet. Een jaar later zagen we elkaar weer op de Lierse feestweek zo zijn we bij elkaar gekomen." Het mag duidelijk zijn, dit stelletje loopt alle festivals af. "We houden van dit soort festivals, omdat hier de kleine bandjes komen die later groot worden." (WdK)