MuteSounds Festival 2014 maakt programma bekend

Achtste editie van 22 tot en met 24 augustus in FAST Surfdorp

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Voor de achtste editie van het MuteSounds Festival pakt de organisatie wederom groot uit. Het festival strijkt net als vorig jaar voor drie dagen neer op het FAST Surfdorp in Scheveningen. “Feel good, be creative and do good” is dit jaar het motto van het gratis toegankelijke festival. Naast een uitgebreid muziekprogramma is op het festival ook de première van een speciale dansvoorstelling van de Haagse danser en choreograaf Amos Ben-Tal (Noblesse). MuteSounds heeft bovendien een primeur met een trillende tribune.

MuteSounds, in 2008 begonnen als afstudeerproject, is in de  afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardig festival. MuteSounds richt zich als enige festival in Nederland op doven, slechthorenden en horenden en maakt daarbij gebruik van de innovatieve middelen die het mogelijk maken spraak en muziek voor alle bezoekers logisch te vertalen. De trilvloer, die geluid omzet in vibraties, is daar een goed voorbeeld van en dit jaar zal het festival zelfs een complete tribune van trillingen voorzien. Daarnaast heeft MuteSounds de vinger stevig aan de pols op het gebied van kunst en weet de bezoeker zich ook deze editie weer geconfronteerd met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen.
 
Het festival start op vrijdag met The Crossover. Een echte block party onder leiding van DJ DNS en host Diggy Dex. Rapper Fresku is hierbij special guest en ook J-Dane is van de partij. Van 80’s naar mash-ups, via 90’s naar nu. Alles komt voorbij. Ook DJ Chinaman & MC Geezer staan vrijdagavond op het programma. Op zaterdag staan Rangleklods, Coely, Rico & A.R.T., Rain City Riot, The Medics, Cursed P, CUT_, Mama Franko en opnieuw DJ Chinaman & MC Geezer op het programma. Op zondag is er een uitgebreid kinderprogramma.
 
Dansvoorstelling
Muzikant, danser en choreograaf Amos Ben-Tal (Noblesse) maakte speciaal voor het MuteSounds Festival een voorstelling die gedanst wordt door dove en slechthorende amateurdansers. Ben-Tal maakt zijn voorstelling op basis van zijn ervaringen met de dansgroep. Alhoewel hij niet bekwaam is in gebarentaal, ziet de choreograaf dat feit juist als een kans. “Door het gebruik van gebarentaal hebben dove mensen al een fysieke manier van communiceren. Als choreograaf doe ik dat, op een andere manier, ook. Ik kijk ernaar uit te ontdekken hoe de dansers met mijn fysieke taal omgaan, en hoe zij deze zullen beïnvloeden. Daarnaast zal het een uitdaging zijn mijzelf anders uit te drukken.”
 
MuteSounds Festival 2014
Vrijdag 22 tot en met zondag 24 augustus
Locatie: FAST Surfdorp (Adriaan Maasplein 2, Scheveningen)
Aanvang: 18.00 uur / gratis entree