Friends Of The Family wint POPnl Award 2014

Haagse band sleept negen optredens binnen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de Melkweg in Amsterdam is de Haagse band Friends of the Family de winnaar van de Sena Performers POPnl Award 2014 geworden. Het folk collectief was een van de veertien optredende acts waarbij het doel was om zoveel mogelijk boekingen binnen te slepen. Met negen optredens wist Friends of the Family onder andere Texas Radio (zeven optredens) en Orange Skyline (zes optredens) voor te blijven.

De jury bestond zaterdagavond uit programmeurs van Nederlandse poppodia en de Nederlandse bevrijdingsfestivals. Friends of the Family ging naar huis met een prijzenpakket bestaande uit de geboekte optredens, tourpromotie, tourposters en een bijdrage van 3.000 euro uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een album. . In totaal zijn er 44 optredens geboekt. Naast de top drie geboekte bands wisten ook Stillwave (vijf optredens), GRAEF, DIWA en The Afterveins (drie optredens), Field of Steel en Roadcrew (twee optredens) en We Fall Slowly, James Woods, Villa Zeno en Monsun (één optreden) shows in de wacht te slepen. Sväva is de enige band die niet geboekt werd.
 
POPnl is een samenwerkingsverband tussen twaalf provinciale popkoepels. In de finale van de POPnl Award strijden groepen uit alle deelnemende provincies tegen elkaar. Programmeurs van poppodia en festivals uit het hele land bepalen vervolgens welke band de award mee naar huis mag nemen. De band die door de programmeurs het meest wordt geboekt is de winnaar. Friends of the Family presenteert in oktober het debuutalbum, opgenomen met Bas van Wageningen (DI-RECT).