Vlijmscherp scoort YouTube-hit met Barry Badpak

Leidse hiphopformatie presenteert vierde EP

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Onlangs presenteerde de Leidse hiphopformatie Vlijmscherp haar vierde EP ‘Momentopname’ in het Scheltema te Leiden. Er is sindsdien echter niet stilgezeten, want deze week presenteerde de hiphopact de nieuwe single ‘Hockeymeisjes’ samen met het eveneens Leidse dj-trio Barry Badpak. De videoclip van dit onofficiële WK Hockey themalied werd in een week tijd al meer dan 17.000 keer bekeken en mag dus met recht een YouTube-hit worden genoemd.

Vlijmscherp en Barry Badpak hebben de Leidse koppen bij elkaar gestoken om een heuse ode aan de hockeymeisjes van Nederland te brengen. Single ‘Hockeymeisje’ is hiervan het resultaat geworden. Dat het nummer aanslaat blijkt wel uit de views op YouTube, meer dan 17.000 afgelopen week. “Het nummer is een knipoog naar alle hockeymeisjes van Nederland waar veel mannen zich in kunnen verplaatsen. Elke man droomt van de hockeymeisjes uit het Nederlands elftal en dat wordt beaamd met dit nummer”, aldus beide acts. Barry Badpak en Vlijmscherp zullen in de periode tot het WK hockey (31 mei tot 15 juni in Den Haag) ook verschillende optredens doen.
 
Momentopname
Vorige maand presenteerde Vlijmscherp, bestaande uit Nick van der Vaart, Gustinn Overeem en Jody van der Vaart, haar vierde EP ‘Momentopname’. Het nummer ‘Heethoofden’ is daarvan de eerste single. “Het was na een lange periode van veel optreden tijd om nieuwe muziek te gaan maken. Met deze EP laten we zien volwassen te zijn geworden zonder onze wilde haren te hebben verloren.” De EP is geproduceerd door AlmighDEE en bevat gastbijdragen van onder andere rapper Jea Delay (De Producent) en zangeres Frederieke Kroone. Verder zijn er beats van DMMT, MVE, NCT en Flash Oddesy te horen op de EP. Vlijmscherp gaat nu hard aan de slag om het eerste volledige album rond te krijgen.