Golden Oldies krijgt tweede seizoen

Nieuwe opnames succesvol programma van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het populaire tv-programma Golden Oldies, tijdens het eerste seizoen goed voor ongeveer een miljoen kijkers per aflevering, krijgt een vervolg. In het programma ging presentator Ruben Nicolai op zoek naar ouderen die samen een koor vormden met uiteindelijk een optreden in Carré. In het tweede seizoen komt een deel van het koor terug, maar worden er ook audities gehouden voor nieuwe leden. Het tweede seizoen wordt wederom gepresenteerd door Ruben Nicolai, maar wel met een nieuwe dirigent.

Het programma is afgeleid van de Amerikaanse documentaire Young@Heart. Ruben Nicolai zag de documentaire en vond dat dit ook in Nederland gedaan moest worden. Het programma was het eerste seizoen een groot succes. "Er keken genoeg mensen en de waardering was te gek”, aldus presentator Ruben Nicolai, “maar het was vooral mooi om te zien dat mensen weer helemaal opbloeiden. Dat moment van het eindoptreden in Carré zal ik niet snel vergeten.”
 
Een grote verrassing is het dan ook niet dat er een tweede seizoen gaat komen. Dit keer zal het bejaardenkoor haar geluk beproeven in Duitsland met Duitstalig repertoire, waarbij er onder andere een boottocht over de Rijn zal worden gemaakt. Het afsluitende optreden vindt ook plaats in Duitsland. Het koor zal onder andere een nummer van Rammstein gaan vertolken. Dirigent Robin Brock heeft besloten niet deel te nemen aan het tweede seizoen van Golden Oldies. Ook de oude begeleidingsband is niet van de partij. Brock wordt vervangen door Boudewijn Ruigrok (bekend van de band Grace en popkoor Dario Fo). Of er ook een nieuwe begeleidingsband komt en zo ja met welke muzikanten, is nog niet bekend. De uitzendingen gaan deze zomer van start, maar een precieze datum voor de eerste uitzending is er nog niet.