Elle Bandita presenteert nieuw werk in de SuperMarkt

Rotterdamse rockchick terug op het podium

Remie Stronks ,

Het was een tijdje stil rond Elle Bandita. Haar vorige album, ‘Queen Of Fools’, werd in 2009 uitgebracht en in de tussentijd heeft ze buiten haar band met verschillende andere bevriende bands gewerkt. Hierdoor heeft ze weer nieuwe inspiratie gevonden om een nieuw album te maken. Op vrijdag 11 april presenteerde ze werk afkomstig van dat derde, titelloze album in de SuperMarkt.

De avond moet het doen zonder voorprogramma, als je de dj die vooraf wat plaatjes mag draaien tenminste niet meerekent. De platen die door de speakers de SuperMarkt in worden geslingerd lijken niet helemaal in de smaak te vallen. Een beetje jammer omdat een paar goed gekozen platen voor een optreden het publiek al lekker een beetje kan opwarmen.

Om 22.00 uur is de tijd aangebroken dat Elle Bandita het podium betreedt. Na het eerste nummer volgt er een bescheiden applaus van het publiek en dit is tekenend voor de rest van de set. De spanning die op de gezichten van de bandleden is af te lezen blijft daardoor bij de eerste nummers aanwezig. Gelukkig spelen ze met overtuiging en de manier hoe Elle Bandita dit met humor weet te bespelen dwingt respect af. Een klein groepje dat in de tamme massa vooraan bij het podium een feestje staat te vieren krijgt al snel haar aandacht en in het bijzonder een van de jongemannen die met volle teugen staat te genieten. Tijdens een van de nummers gaat ze even later het podium af en springt bij de bewuste jongeman op de rug om even een klein rondje door het publiek te maken. Hierdoor lijkt ze iedereen een beetje wakker geschud te hebben.

Als laatste nummer van de reguliere set wordt ‘The alpha’ gespeeld. Het langste nummer van haar recent uitgebrachte album en muzikaal gezien het sterkste wat daarop te vinden is. Of je van Elle Bandita houdt of niet, dit is zeker de moeite waard om te beluisteren. Het nummer wijkt wel wat af van haar normale, wat meer toegankelijke werk. Eerder in de set werd er al door Elle Bandita medegedeeld dat, als het publiek eventueel zin in een toegift zou hebben, ze daarvoor hard moesten gaan klappen. Er waren weinig mensen die echt uit hun dak gingen bij het optreden, maar er zijn nog minder mensen die niet van Elle Bandita hebben genoten. Een flink applaus na de set met de daarop volgende toegift is voor zowel de band als het publiek dan ook meer dan verdiend.