Poppodium Gebr. de Nobel trakteert op gratis bands

Gebr. de Nobel Kroegentour dit weekend van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De bouw van het nieuwe Leidse muziekcentrum Gebr. De Nobel aan de Marktsteeg is momenteel in volle gang. In het najaar opent het muziekcentrum voor het eerst haar deuren. Tot die tijd wordt er echter niet stil gezeten. De komende weken organiseert Gebr. de Nobel een kroegentocht door Leiden met verschillende gratis toegankelijke optredens, waar je dan ook alle info over het nieuwe muziekcentrum kunt krijgen.

Dit weekend, op zaterdag 12 april, gaat de Gebr. de Nobel Kroegentour van start in De Uyl van Hoogland met optredens van Pelvic Fins, Olivier van Hoore en DJ Vinofraus. In de daaropvolgende weken reist het poppodium van kroeg naar kroeg om de ‘dakloze’ periode te overbruggen. Het muziekcentrum wil zo de voormalige LVC- en de nieuwe Gebr. de Nobel-bezoeker laten zien wat er van het nieuwe poppodium verwacht kan worden. In samenwerking met De Uyl van Hoogland, De Vergulde Kruik, The Duke of Oz, Dranklokaal de WW en Lazaru’s, brengen de Gebr. zowel lokaal talent als de leukste artiesten van ‘buiten’ op de kroegpodia. Hiervoor werden de handen ook nog eens ineen geslagen met platenlabel  Geertruida en boekingskantoor Whipping Post die eerder furore maakte in het voormalige LVC.
 
Voor de bezoeker is er ook informatie aanwezig over Gebr. de Nobel. Want, hoe zit dat nu eigenlijk met dat gebouw aan de Marktsteeg? Wanneer is het af? Hoeveel bezoekers passen erin? Wat kun je daar zoal gaan zien en horen en waarom? Bij iedere editie van de Kroegentour zijn de Gebr. aanwezig om hier antwoord op te geven.
 
Schema Gebr. de Nobel Kroegentour
Zaterdag 12 april
Locatie: De Uyl van Hoogland
Programma: Pelvic Fins, Olivier van Hoore, DJ Vinofraus
Vrijdag 18 april
Locatie: De Vergulde Kruik
Programma: Nausica, Sarah Laure, dj Faye
Vrijdag 2 mei
Locatie: The Duke of Oz
Programma: Geertruida presenteert: Floris Bates and the Rented Friends, Frankenberries, Smikkelbaard dj-team
Vrijdag 9 mei
Locatie: Dranklokaal de WW
Programma: Whipping Post presenteert: Death Alley, Wolftone, dj De Rooie Neger
Zaterdag 31 mei
Locatie: Lazaru’s
Programma: Medicine Jet, Nano-tyrannus