Veelzijdige tweede editie Dalton Bandfest

Vrijdag 9 mei op Dalton Den Haag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse middelbare school Dalton herbergt een hoop muzikaal talent. Zo zijn oud-leerlingen van Dalton terug te vinden in bands als DI-RECT, Pop Up Animal Kids, Neighbour Neighbour, Doll House Drama en Dissension. Om dit muzikale DNA nog eens extra onder de aandacht te brengen wordt op vrijdag 9 mei voor de tweede keer het Dalton Bandfest georganiseerd met optredende acts in alle stijlen.

Dat de bandcultuur op Dalton Den Haag nog steeds goed ondersteund wel blijkt wel uit het grote aantal huidige bands met Dalton-leerlingen. Tijdens de tweede editie van Dalton Bandfest treden negen bands op, qua stijl variërend van singer-songwriters tot rockcoverbands, van rapacts tot metalbands. Daarnaast doen er ook vier oud-leerlingen mee als gastartiest. Headliners zijn Replayced (HPC Winterfest, Talent Event, Kaderock), Mullet (Talent Event, Parkpop) en Junkie and the Halo (Kaderock). Ook zijn er optredens van The Hague Idiots, Trail of the Damned, In Your Face, Pink Accident, Stork's Bill en gelegenheidsformatie MC & Band.
 
De gastmuzikanten zijn singer-songwriter Carmen de Vries (zingt mee met Junkie and the Halo), Michelle Alblas van de band Fínn (zingt mee met Replayced), drummer Michiel Coolen van Magpies en Brian Sydney & The Washboard Kid (drumt mee met Pink Accident) en drummer Herman Nabarro van Wingmen (drumt mee met In Your Face) die in 1964 The Scarlets mede-oprichtte.
 
Dalton Bandfest 2014
Vrijdag 9 mei @ Dalton Den Haag (Aronskelkweg 1)
Aanvang: 19.30 uur / Entree: 5 euro (4 euro vvk)