Bells Of Youth verleidt de SuperMarkt

Lekker is slechts een vinger lang

Peter Balkema ,

De vijf dames van Bells of Youth, met onder andere de Haagse Leonie Bos in de gelederen, presenteerde onlangs hun debuutalbum ‘BoY’ in een uitverkocht Paradiso. Kort daarvoor stonden ze ook nog op onze eigen Club 3voor12 Den Haag. Donderdagavond 17 april was de SuperMarkt aan de beurt.

Als we even voor negenen de Supermarkt binnenlopen, is de zaal nog niet half gevuld, maar rond half 10 loopt de zaak toch aardig vol. Hier hebben de dames van Bells of Youth kennelijk op gewacht, want vlak daarna komt het vijftal het podium op gelopen. Het feest barst meteen los en het publiek is zeer te spreken over de muziek. Niet zo gek, want het klinkt inderdaad retestrak. Wat echter toch wel het meest in het oor springt is de prachtige samenzang.
 
Het is niet helemaal de avond van gitariste Estelle Stijkel. Eerst moet ze het podium even verlaten om een in de kleedkamer achtergebleven capo op te halen, een paar nummers later breekt ze een snaar. Hierdoor moet ze wederom even een pauze inlassen. Dit wordt gelukkig allemaal zeer professioneel opgevangen door de overige vier dames. Bij wijze van intermezzo bouwen ze vrolijk zingend en klappend even een gezellig feestje voor het podium. Na een toegift, waarin het inmiddels bekende nummer ‘She said/He said’ (waarmee de band tevens Serious Talent werd bij 3FM) gespeeld wordt, is de show na een uurtje alweer ten einde. Lekker is slechts een vinger lang.