Halve finalisten Global Battle of the Bands bekend

Wie wordt ‘de beste band van Nederland’?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De eerste twee (direct geplaatste) finalisten van Global Battle of the Bands (GBOB) waren al bekend gemaakt, maar nu zijn dan ook de halve finalisten bekend gemaakt. Op zondag 5 mei vinden de twee halve finales plaats tijdens de Bevrijdingsfestivals in Rotterdam en Den Haag. In totaal zijn er zeventien halve finalisten waarvan er zich uiteindelijk zes bij de twee al bekende finalisten mogen voegen. De finale vindt plaats op zaterdag 29 juni op de Grote Markt, waarna de winnaar een dag later op Parkpop staat.

De Nederlandse winnaar staat niet alleen op mainstage Parkpop, maar mag ook Nederland vertegenwoordigen in de mondiale finale in Thailand (januari 2014). Daar strijd de band om de hoofdprijs van 100.000 Amerikaanse dollars en een plaatopname met een internationale producer. De halve finalisten komen voort uit de 2minutenshow van Pinguin Radio en de wervingstrajecten van de twee Bevrijdingsfestivals. Acht bands stromen door naar de finale van GBOB Netherlands op 29 juni op de Grote Markt in Den Haag. Twee daarvan zijn reeds bekend: de winnaars van twee categorieën van de Grote Prijs van Nederland hebben allebei een wildcard die hen rechtstreeks plaatst in de finale.
 
Halve finalisten Bevrijdingsfestival Den Haag
 
Halve finalisten Bevrijdingsfestival Zuid-Holland
Half Way Station, Heavy Light, Mark Lotterman Band, Marty Graveyard, Phoenix City Retaliators, Pure The Artist, The Cosmic Carnival, We Sell Guns, Broncko en Daybroke.