Parkpop haalt Global Battle of the Bands naar Den Haag

Nederland 38e deelnemer aan internationale bandwedstrijd

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse popfestival Parkpop lanceert in 2013 een nationale primeur met de komst van het internationale gerenommeerde talententraject Global Battle of the Bands. DUCOS Productions, de evenementenorganisatie achter onder meer Parkpop en Rotterdam Unlimited, haalt de legendarische bandcontest volgend jaar naar Den Haag. Daarmee maakt Global Battle of the Bands na jaren van afwezigheid zijn rentree op Nederlandse bodem in navolging van meer dan 37 deelnemende landen.

Global Battle of the Bands is een live muziekwedstrijd voor bands vanuit de hele wereld. De contest staat open voor zowel amateur als professionele bands van alle muziekgenres en leeftijden. Sinds de oprichting in 2004 is Global Battle of the Bands uitgegroeid tot de grootste bandwedstrijd ter wereld. Deelname aan Global Battle of the Bands geeft bands een enorme kickstart: de winnaar mag zich een jaar lang ‘de beste band ter wereld’ noemen en wint naast een geldprijs van maar liefst 100.000 Amerikaanse dollars een platencontract bij een internationaal platenlabel. Daarnaast gaat de internationale winnaar op wereldtournee. Inmiddels nemen 37 landen deel aan Global Battle of the Bands en vanaf 2013 wordt Nederland daar aan toe gevoegd.
 
De wedstrijd is eenmaal eerder in Nederland georganiseerd (2005), maar dat werd door Global Battle of the Bands oprichter Tore Lande zelf gedaan en bleek moeilijk zonder gedegen partners in Nederland. Die zijn nu wel gevonden in de vorm van organisator DUCOS Productions. DUCOS tekent jaarlijks voor de organisatie van het Haagse popfestival Parkpop en koppelt de bandcontest aan het evenement op 30 juni 2013 en het Bevrijdingsfestival Den Haag (5 mei 2013). Als popstad van Nederland is Den Haag een logische standplaats voor Global Battle of the Bands in Nederland. Met de komst van Global Battle of the Bands naar Nederland krijgen Nederlandse bands de kans zich te profileren in de internationale muziekindustrie en gaat Nederlands copyright de grenzen over.
 
Deelnemen aan Global Battle of the Bands
Vanaf 2013 kunnen uitsluitend Nederlandse bands deelnemen aan GBOB Netherlands en de  Nederlandse winnaar dingt mee naar de grote internationale finale naast de 37 overige internationale bands. Aanmelden kan vanaf begin 2013. De internationale finale van Global Battle of the Bands vindt in 2013 plaats in Bangkok.