Dit jaar definitief geen Beatstad festival Dit jaar definitief geen Beatstad festival

Geen achtste editie op het Malieveld

, Remco van der Ham

Dit jaar definitief geen Beatstad festival

Geen achtste editie op het Malieveld

Remco van der Ham ,

Er komt dit jaar geen nieuwe editie van het Beatstad festival, dat maakte organisator Arwin Touw van AT Events woensdagmiddag bekend op Den Haag FM. Het festival zou op zaterdag 6 juli voor de achtste keer plaatsvinden, maar het festival kreeg het financieel niet rond. Touw: “De subsidie van de gemeente was aanzienlijk lager dan voorgaande jaren en ook de sponsoring viel erg tegen.”

Beatstad vond in 2005 voor het eerst plaats met optredens van Golden Earring, Kane en DI-RECT als Haagse feestje. Op latere edities speelden ook nationale en internationale artiesten, waaronder Keane, Live, Anouk, Within Temptation, Pink, VanVelzen, Caro Emerald, All Missing Pieces en ReBelle. Het is niet de eerste keer dat Beatstad niet door gaat. In 2011 sloeg het festival een jaar over omdat het de organisatie niet lukte een grote internationale artiest te boeken voor het festival. In 2012 keerde het festival terug met wederom Anouk op het programma.
 
Ook in 2013 dus geen Beatstad op de festivalkalender. Arwin Touw op Den Haag FM: “Er is maar één reden, het is niet gelukt om het financieel voor elkaar te krijgen. De subsidie is lager uitgevallen dan voorgaande jaren en er moest daarom een enorm bedrag goedgemaakt worden.” Dat bedrag zou gecompenseerd moeten worden met sponsoring, maar ook dat lukte niet. “Dat viel veel lager uit dan verwacht. De sponsoren zijn er wel, maar de bedragen worden steeds lager.” Of dit ook het einde van Beatstad betekent, durft Touw niet te zeggen. “Wat mij betreft niet. We hebben al eerder een editie overgeslagen en voor volgend jaar ziet het er misschien weer heel anders uit. Ik hoop in ieder geval niet dat dit het einde betekent. We gaan er alles aan doen om het festival volgend jaar weer van de grond te krijgen.”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag