Rockstone Collaborations brengt Haagse acts samen

Bijzondere samenwerkingen tijdens finale Haagse Pop Week

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Onderdeel van de finale van de Haagse Pop Week, vanavond - zaterdag 26 oktober - in Paard van Troje, is het project Rockstone Collaborations. Twee Haagse acts, vier uur oefentijd en één hit uit de pophistorie naar keuze. Dat is het concept. Zestien acts, waaronder Rät N FrikK, Friends of the Family, Splendid, The Deaf, Small Time Crooks en FilosofischeStilte, vormen acht samenwerkingen die elk een hit onder handen namen. In de grote zaal van Paard van Troje is vanavond het resultaat te zien.

Mark Boulas van Rockstone vertelt: “We hebben de beste muzikanten van Den Haag met elkaar gemixt tot een cocktail van muziek, compleet met stukje ananas, parapluutje en een kersje. Daarna hebben we ze uit hun comfort zone gehaald door ze met artiesten uit een ander genre vier uur in een hokje te duwen. Op deze manier kan het publiek muzikanten ontdekken die anders misschien niet op hun persoonlijke muzikale pad zouden belanden.” De koppels bestaan uit Soul Sister Dance Revolution met Kern Koppen, The Deaf met Small Time Crooks, Patrick Schmitz (Splendid) met FilosofischeStilte, Orange Grove met DropmiX, UnseeN PerceptioN met The Cavern, Friends of the Family met Rät N Frikk, Bombilate met Garlic en Doghouse met Taymir.
 
Behalve de Rockstone Collaborations kun je vanavond ook optredens van onder andere Piñata, Friends of the Family, Bombilate <3 Robin Brock, Ragmob, De Règâhs en Ready To Play verwachten. In de kleine zaal van Paard van Troje kun je tot 4.00 uur terecht voor de Sixties Swing-In. De aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis.