Morgenavond de Versafdeling met The Light Parade

Editie #28 in de SuperMarkt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het tweede seizoen van de Versafdeling is in volle gang en ook morgenavond, woensdag 27 februari, is er weer een nieuwe editie. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. De SuperMarkt programmeert hierbij steeds twee acts, de derde wordt door 3voor12 Den Haag uitgekozen. Tijdens deze editie staan Jaedea & Johnny’s Ego, Standup '69 en The Light Parade op het programma.

21.15 uur Jaedea & Johnny’s Ego
Jaedea & Johnny’s Ego is een kleine beginnende band bestaande uit drie muzikanten. Op maandag 27 augustus 2012 kwamen de muzikanten bij elkaar en zes weken later traden ze voor het eerst op. Sinds die keer heeft de band al meerdere goed ontvangen kleinschalige optredens gegeven. De band bestaat uit Daphne die naast de gitaar ook de viool bespeelt, Jaldert de self-taught solo gitarist en bassist en Jaelah gitariste en beginnend bassiste. De resulterende muziek varieert van country en western tot pop met een vleugje soul.
 
22.00 uur Standup '69
Standup '69 is een energiek trio ontstaan in Vlaardingen. Sexy zang, groovende drums, pompende synths en schreeuwende gitaren is wat je kunt verwachten. Geïnspireerd door bands als de Yeah Yeah Yeah's, PJ Harvey, QOTSA en The Kills ontstaat er een geluid dat het best te beschrijven is als 'sexy noisy soulsucking garage punk 'n' roll from outer space and beyond'! Hoe dat klinkt? Kom naar de show en ervaar wat Standup '69 is.
 
22.45 uur The Light Parade
De Haagse formatie The Light Parade wordt in 2011 opgericht en bestaat in de huidige formatie uit Erik (zang), Ronald (toetsen), Bouke (gitaar), Rob (bas) en Chayenne (drums). De band kenmerkt zich door assertieve gitaren, massieve synths en combineert indierock met melodische (meerstemmige) zang in de lijn van Editors en Bloc Party. De in 2012 uitgebrachte EP ‘Fragments’ werd goed ontvangen en met het nummer ‘Heartbeat’ werd de band verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe. Ook speelde The Light Parade in het voorprogramma van Peter Hook (Joy Division/New Order).