Fotoverslag De Versafdeling #27 in de SuperMarkt Fotoverslag De Versafdeling #27 in de SuperMarkt

Gezellige avond met veel afwisseling

, Stephan Kaffa

Fotoverslag De Versafdeling #27 in de SuperMarkt

Gezellige avond met veel afwisseling

Stephan Kaffa ,

Op woensdag 13 februari vond er in De SuperMarkt aan de Grote Markt weer een nieuwe editie van De Versafdeling plaats. Dé avond om nieuw talent uit de regio te ontdekken. Wederom stonden er drie acts op het programma; Crooked, Tune en Friends of the Family. Vooral de laatstgenoemde wist een overtuigend optreden neer te zetten. 3voor12 Den Haag was er bij voor een fotoverslag.

Als eerste band speelt Crooked (voorheen The Shortest Straw) uit Delft. De vier jonge knapen weten het weinige publiek dat er op dit moment al is goed te entertainen met hun zeer Amerikaanse punkpop. De tweede band Tune, uit 's Gravenzande, is toch iets minder snel in een hokje te stoppen qua stijl. Rocksongs worden afgewisseld met funkliedjes van een heel ander kaliber. De solo's worden afwisselend gespeeld door de gitaar en keytar. Een rode lijn in de set is echter niet echt te vinden.
 
Voor de afsluiter, het Haags/Rotterdamse collectief Friends of the Family, is het podium van de SuperMarkt bijna te klein. De zeven mannen van dit indiefolk gezelschap hebben voor de gelegenheid ook nog wat extra bandleden meegenomen. We tellen drie gitaren, een piano, een drumstel, een mandoline, een banjo en een basgitaar. Tel daarbij op vijf zangmics en gastrollen voor viool en saxofoon en het feest is compleet. Zeker als de zaal volstaat en de heren zo hard met z'n allen op het podium stampen tijdens het spelen waardoor je eigenlijk direct mee wil doen. Vanaf de eerste seconde weet de formatie iedereen te overtuigen met hun zeer aanstekelijke en goed uitgevoerde indiefolk.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag