Bloedlink is alles behalve een eenzijdig dancefeestje Bloedlink is alles behalve een eenzijdig dancefeestje

Heroes Management organiseert showcase in Paard van Troje

, Tess van der Zwet

Bloedlink is alles behalve een eenzijdig dancefeestje

Heroes Management organiseert showcase in Paard van Troje

Tess van der Zwet ,

Hoewel de grenzen binnen de dance steeds meer vervagen, worden er nog altijd eenzijdige feestjes gegeven. Een avond lang alléén maar boem-wah-wah-wah-wah-boem-boem: dat houd je toch alleen maar vol als je een emmer alcohol in je mik hebt zitten? Tijdens Bloedlink kan het publiek proeven wat de artiesten van Heroes Management te bieden hebben. Dat ze allemaal verschillen van genre binnen de dance, vergroot alleen maar onze muzikale horizon en ons motorisch aanpassingsvermogen.

Het is inmiddels een jaar geleden dat de eerste showcase, we noemen het voor het gemak maar even Bloedlink #1, plaatsvond in de SuperMarkt. In de tussentijd zijn alle namen van Heroes Management als beesten aan de slag gegaan in de studio. Het levert vanavond een veelzijdige avond op die gewoonweg legendarisch mag worden. Moet worden. Met deze showcase wil agency en artiest niet alleen laten zien wat er in huis is; Bloedlink is voor Ducked Ape, Rät N FrikK, Mark Junior, Bronstibock en Krayons hét uitgelezen moment om elkaars fanbase voor zich te winnen. Kende je ze nog niet? Dan hierbij wat inside information, verteld door de artiesten zelf.
 
Ducked Ape: techno + electro powerhouse
Ook als je van Amelie Poulain houdt
“Ducked Ape begon ooit als Bazen en Helden en had een bescheiden hit met het nummer ‘Le Dernier Soir’. Vanwaar die Franse slag? Omdat we de akkoorden eigenlijk gejat hebben van een nummer uit de film ‘Le fabuleux destin d'Amélie Poulain’. We vonden dat we de Franse slag moesten behouden, dus noemden we het zo. Op YouTube en Soundcloud werd het tot onze verbazing door veel mensen opgepikt, zowel binnen als buiten de landgrenzen. Zonder dat we er echt iets voor hoefden te doen, verschenen we op blogs en werden onze tracks veelvuldig beluisterd. Iemand uit Canada was zelfs zo fan dat ze bereid was om geheel kosteloos een clip voor ons in elkaar te breien, welke ook nog eens een award won (vraag ons alleen niet welke). Na de naamsverandering naar Ducked Ape, hebben we ons nóg meer op de internationale markt gestort. Een nieuwe gereviseerde versie van ‘Le Dernier Soir’ werd al gesupport door onder andere Sander Kleinenberg and Dennis Ruyer (538 Dance Department).”
 
Rät N FrikK: electrohouse + rave +dubstep
Gedoseerd doen wat je wilt, is ook doen wat je wilt
“We zijn al een tijdje bezig als Rät N FrikK, waarmee we in 2010 ‘Cumlaute/The Freaxperiment’ uitbrachten. Het Nederlandstalige album werd goed ontvangen door zowel fans als critici en stonden daarop in zalen als Tivoli, Patronaat, 013 en uiteraard ‘ons eigen’ Paard. Tijdens deze shows stond Rät vóór en Frikk áchter de knoppen. We merkten echter dat bij ons enige echte dancenummer de zaal pas echt los ging. Rät maakt daarom een keuze om zijn zang, en daarmee ook een deel van zijn ego, op de achtergrond te plaatsen en slechts binnen de vier muren van zijn studio te houden. Immers bemoeide hij zich al regelmatig met de beats, dus het was een logische stap. Omdat hij toch het liefst veel contact heeft met het publiek en soms het podium moet bespringen, is het ook heel gebruikelijk dat hij tijdens een set Frikk achter de knoppen achterlaat. Ach, soms moet je eerst grenzen trekken alvorens je (creatieve) vrijheid kunt genereren: we doen nu gedoseerd wat we willen en dat gaat live alsnog altijd alle kanten op.”
 
Ook vanavond op het programma en nice to know:
Bronstibock: electronic breakbeat + beetjes dubstep en hiphop
“Werkt regelmatig met vocalisten, waaronder Chagall, je weet nog wel: van de hit Breath (‘To make Rob Stenders play dubstep ? Thats cunning’). Daarmee trouwens ook uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en rockte afgelopen zomer bovendien de mainstage op Solar.”
 
Mark Junior: progressive house 
“Is bezig met het opbouwen van een pittige reputatie met releases op grote labels als Armada Music en Stealth Records. Deelde ook al het podium met Zedd, Angger Dimas en Firebeatz. Major podia in maar liefst zeven landen, trouwens. Niet verkeerd voor een ‘junior’.”
 
Krayons: minimal techno
“Dit is een primeurtje. Eigenlijk mochten we ‘m nog niet helemaal neerzetten, omdat hij pas later dit jaar echt naar buiten wilt treden met een eerste plaat. Vooralsnog staat ‘ie er. Te typeren als kleurrijke minimal techno met uitstapjes naar het industriële. Zal de foyer gedurende de avond lekker gaande houden.”
 
Bloedlink vindt plaats op vrijdag 15 februari in de kleine zaal en de foyer van Paard van Troje. 
De aanvang is 23.00 uur en de entree gratis.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag