Bier drinken en praten over werk met Rät N FrikK en Ducked Ape Bier drinken en praten over werk met Rät N FrikK en Ducked Ape

Artiesten uit de stal van Heroes Management focussen op de States

, Tess van der Zwet

Bier drinken en praten over werk met Rät N FrikK en Ducked Ape

Artiesten uit de stal van Heroes Management focussen op de States

Tess van der Zwet ,

Was ‘niet lullen, maar poetsen’ niet een Rotterdamse uitspraak? Zachtgekookte eitjes: de Haagse variant is ‘niet lullen, maar polijsten, oppoetsen, weer opschuren en die handelingen nogmaals herhalen.’ Heroes Management en de vijf artiesten die zich onder diens spreekwoordelijke vleugels bevinden, weten er alles van: aan een beetje muziek maken heb je geen flikker. Met fanatisme en grenzeloos doorzettingsvermogen steekt het gezelschap momenteel vlaggen in de aarde over de hele wereld. Vrijdagavond presenteert Heroes Management met BLOEDLINK een showcase in Paard van Troje. We hebben er een jaar op moeten wachten, maar daar blijkt een geldige reden voor te zijn.

De overeenkomst tussen Den Haag en Los Angeles
Wie of wat is Heroes Management? Het verhaal is net even anders dan een gemiddelde agency. Heroes richt zich op elektronische dancemuziek in de volle breedte van het woord en houdt zich bezig met een waslijst aan activiteiten. Zo verzorgt zij naast artist management en bookings ook de publishing, organiseert ze evenementen en biedt ze rechtstreeks intellectuele steun aan het vijftal artiesten dat zich onder haar vleugels bevindt. Dit zijn Rät N FrikK, Ducked Ape , Mark Junior, Bronstibock en -sinds kort- Krayons:  vers dancebloed uit zowel Den Haag als Utrecht en Amsterdam. Budi Voogt en Jordi Bouman zijn de bazen achter Heroes Management: de een woont in Den Haag, de ander in Los Angeles. Praktische posities voor verwezenlijking van het hogere doel: de wereld inpakken met goede Nederlandse dance. Zo. Dat is nog eens een doel.
 
Schrijven, schrappen en hard zijn
Rät N FrikK, Tim van Doorne  van Ducked Ape en Budi Voogt spreken begeesterd over alle plannen die ze op dit moment ten uitvoer brengen. “De reden dat het al een jaar geleden is dat onze laatste showcase plaats vond, is dat we in de tussentijd enorm hard gewerkt hebben. We namen onszelf voor om uitsluitend weer iets te presenteren als daar ook daadwerkelijk aanleiding voor zou zijn; nieuw werk wat ook kwalitatief van respectabel niveau was.” Het management en de artiesten werken gedurende het jaar nauw samen. Hoe is dat mogelijk als de helft van Heroes aan de andere kant van de wereld zit? Rät: “We skypen bijna dagelijks. We bespreken plannen, bouwen schema’s en krijgen feedback van Jordi. Het feit dat hij in het epicentrum van de vooruitstrevende dance scene in Hollywood zit, is voor ons pure winst. Hij heeft een berg connecties die ons verder kunnen brengen en weet wat nodig is om internationaal aantrekkelijk te zijn, waardoor wij onze plannen naar een hoger niveau kunnen opschroeven.” De vijf acts werken actief samen om die plannen te kunnen realiseren. Daar komt een hoop schrijven, schaven en schrappen bij kijken: “We zijn een familiegroep. Iedereen helpt elkaar en vult elkaar aan; we maken remixen van en voor elkaar, maar zijn altijd kritisch. Hard soms, zelfs.”
 
Verder dan Middelharnis
De aanpak van management en artiest werpt zijn vruchten af, want hoewel muziekliefhebbend Den Haag misschien denkt dat de groep in een wintercoma is, gaan de artiesten de ene na de andere samenwerking aan. Budi: “Een half jaar geleden begonnen we een partnerschap met AT Publishing, wat ons tot op vandaag veel heeft opgeleverd.  Rät N FrikK maakten remixen voor DI-RECT en Billy The Kit, Bronstibock werd 3FM Serious Talent en stond op Solar en Ducked Ape maakte een Goldfish remix.” En zo gaat het lijstje nog even door.  En hoewel het opbouwen van naamsbekendheid ook een groot onderdeel is van het plan, wordt daar voorzichtig mee omgegaan. Vandaar ook dat de artiesten op dit moment meer tijd doorbrengen in de studio, dan erbuiten. Rät: “Natuurlijk willen we ook vaak op het podium staan, maar dit moet dan wel met goed en nieuw materiaal. Je kunt wel voor iedere gig naar de middle of nowhere rijden om te hopen dat je daar een paar potentiële fans op je zitten te wachten, maar we willen toch echt verder kijken dan, ik zeg maar wat, Middelharnis. Daarom spenderen we zoveel tijd in de studio. Onze vaste achterban kunnen we betrokken en tevreden houden door steeds nieuw werk op Soundcloud te zetten. Daarmee houden we onze Nederlandse fanbase op de hoogte en kunnen we tegelijkertijd ook mensen van over de hele wereld bereiken.”
 
"Wie gaat er nou op zoek naar die umlaut, man?"
Handig, dat internet, want de wereld ligt inderdaad binnen handbereik. Je moet het alleen wel goed aanpakken. En dat is wat Heroes van plan is. Frikk: “In Nederland is de dance markt al aardig verzadigd; in de States daarentegen valt nog een hoop te winnen. We richten ons dus op de internationale markt.” Tim van Ducked Ape valt in: “In Nederland is de dance al zo lang gaande. We moeten groter denken. Daarom hebben wij onze naam ook veranderd van Bazen en Helden naar Ducked Ape: ter internationalisering. En omdat we het zat waren.” Hierop volgt een onbetaalbare discussie over het verinternationaliseren van namen en het belang ervan (‘Wie gaat er nou op zoek naar die umlaut in Rät, man!’), waar ook duidelijk uit wordt hoeveel deze gasten met elkaar samenwerken en zich niet zo 1, 2, 3 inhouden om elkaar de waarheid te zeggen. Vanzelfsprekend wordt er koud bier uit de koelkast gehaald en zo nu en dan slap geouwehoerd, maar ook tijdens dit interview fluiten deze gasten elkaar regelmatig terug om weer serieus in te haken op de kern van de zaak: de toekomst van de dancemuziek. 
 
Het kluizenaarsbestaan zal dus nog wel een tijdje kleven aan de artiesten, al is het maar om zelf 100% tevreden te zijn over alle te releasen tracks. Het is echter voor een good cause. Budi: “We nemen geen snelle sprint, maar trekken een marathon en moeten dus hard werken. We richten ons misschien wel op de internationale markt; we houden Den Haag ook graag dicht bij ons. Daarom willen we met Bloedlink in het Paard laten zien wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar. En omdat het gewoon tijd is voor een veelzijdige dance avond.”
 
Benieuwd wat Bloedlink precies te bieden heeft? Morgen meer informatie...
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag