3voor12 Den Haag Selecteert: The Light Parade

Selectie februari 2013

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert heeft vanaf januari een iets andere invulling. Voortaan kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand niet twee maar één act uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight wordt gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de veertiende ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert is de keuze gevallen op indieband The Light Parade.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen tot nu toe Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, LoYu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf en Anthony Burford voorbij. Dit seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er bovendien een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 
De Haagse formatie The Light Parade wordt in 2011 opgericht en bestaat in de huidige formatie uit Erik (zang), Ronald (toetsen), Bouke (gitaar), Rob (bas) en Chayenne (drums). De band kenmerkt zich door assertieve gitaren, massieve synths en combineert indierock met melodische (meerstemmige) zang in de lijn van Editors en Bloc Party. De in 2012 uitgebrachte EP ‘Fragments’ werd goed ontvangen en met het nummer ‘Heartbeat’ werd de band verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe. Ook speelde The Light Parade in het voorprogramma van Peter Hook (Joy Division/New Order).
 
De data:
Vr 15 februari: The Light Parade bij Stork On Air
Wo 27 februari:  The Light Parade live in de SuperMarkt
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.