Noorderslag, boekingsdeal en nieuwe videoclip voor Jebroer

Uitgebreide tour in voorjaar

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Leidse rapper Jebroer is de nieuwe troef uit hiphopcollectief Nouveau Riche (Boaz v/d Beatz, Mr. Polska, Ronnie Flex). Het is inmiddels twee jaar na zijn eerste single ‘Btje vliegen tog’ en is hij verkozen tot 3FM Serious Talent en is zijn nieuwe EP ‘Broederschap’ uit waarvan de eerste single ‘Omlaag’ de nummer 1 positie in de hiphopcharts van iTunes behaalde. Ook werd dit nummer genomineerd voor de 3voor12 Song van het Jaar. Hier houdt het echter niet op. In januari is Jebroer te zien op Noorderslag in Groningen, tekende hij een boekingsdeal bij Done Deal Bookings en bracht hij de nieuwe videoclip ‘Een mens’ uit.

Done Deal Bookings is een nieuw boekingslabel binnen het Haagse AT Bookings dat zich focust op “dansvloervullende acts”, van hiphop tot rave, eclectic tot breakbeat, trap tot dubstep, grime tot drum ‘n bass. Behalve Jebroer zijn onder andere ook Boaz van de Beatz, Mr. Polska (beide Nouveau Riche), Postmen, Ronnie Flex, NoizBoiz en Abstract getekend bij het label. Eerste wapenfeit van deze samenwerking is de Leger van Jebroer Tour 2014. Deze tour vindt plaats in februari, maart en april waarbij onder andere Paradiso (21 feb), (Tivoli de Helling (1 feb), 013 (8 feb), Effenaar (14 feb), Bibelot (21 mrt) en Patronaat (28 feb) worden aangedaan. Op 22 februari is Jebroer te zien in Paard van Troje in Den Haag.
 
Op 18 januari is Jebroer bovendien te zien op Noorderslag in de Oosterpoort in Groningen. "Ik ben op dit moment druk met het afronden van mijn debuutalbum. De release staat gepland voor het eerste kwartaal van 2014 en vanaf februari ga ik op tour. We spelen meer dan twintig shows in Nederland en België en het belooft helemaal los te gaan. Op Noorderslag sta ik ook met deze show en daar kunnen de mensen dus al een voorproefje krijgen.", aldus Jebroer.
 
Videoclip ‘Een mens’ nu uit
Afelopen week bracht Jebroer een nieuwe single van zijn EP ‘Broederschap’ uit. ‘Een mens’ is de tweede single van de EP en geproduceerd door Boaz van de Beatz. De video bestaat uit live beelden van de afgelopen jaren.