10 jaar 3voor12 Den Haag met Tech Chic Design 10 jaar 3voor12 Den Haag met Tech Chic Design

“3voor12 Den Haag is de organisatie die Den Haag weer op de kaart kan zetten als muziekstad”

, Frank Veldkamp

10 jaar 3voor12 Den Haag met Tech Chic Design

“3voor12 Den Haag is de organisatie die Den Haag weer op de kaart kan zetten als muziekstad”

Frank Veldkamp ,

In oktober viert 3voor12 Den Haag, de allereerste lokale aftakking van VPRO’s multimediaal muziekplatform 3voor12, haar 10-jarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt onder andere gevierd met een grootse jubileumavond op vrijdag 18 oktober in de PIP met zo’n dertig optredende acts die een prominente rol in de geschiedenis van 3voor12 Den Haag hebben gespeeld. In de aanloop naar het jubileumfeest blikken we met al deze acts terug op de afgelopen tien jaar. Vandaag doen we dat met Tech Chic Design.

In oktober 2011 behoort Tech Chic Design, samen met Atlantic Attraction, tot de eerste acts die in de serie ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ extra in het zonnetje worden gezet. Anduo Lucia, labelmanager van Room 01 Recordings, is de man achter Tech Chic Design en trakteert tijdens zijn optreden in de SuperMarkt het publiek op ‘techno georiënteerde electro en dubstep’. 

Dat Lucia, in het dagelijks leven regisseur, niet in een makkelijk muzikaal hokje te plaatsen is wordt duidelijk als hij in een interview met 3voor12 Den Haag over zijn muzikale achtergrond vertelt: “Ik luisterde vroeger al veel naar elektronische muziek, dankzij mijn broer, en was ook in die band al beïnvloed door acts als Depeche Mode en Nine Inch Nails.” Na een tijdje gitarist en zanger bij een progressieve metalband geweest te zijn, maakt Lucia de stap naar elektronische muziek. “Het is heel moeilijk om goede drum ‘n bass to maken en dat vormde dan ook een enorme uitdaging.” Nadat hij dit kunstje onder de knie heeft, lokt de volgende uitdaging: “Ik merkte dat er veel meer lol zit in stijlen als dubstep en electro. De drum ‘n bass-scene is heel kritisch en is meer gericht op de perfecte productie.”
 
Na het album ‘Are Friends Electric’ en de gratis EP ‘Bathroom Fix’ uit 2011, heeft Tech Chic Design voor 2013 enkele EP’s en singles op de planning staan. Zo is in juli van dit jaar de video voor het nummer ‘Back in the light’ uitgekomen. “Ik ben inmiddels aan een nieuw Tech Chic Design album begonnen, wat ik hopelijk in een live-setting kan uitvoeren.” Lucia is ook nauw betrokken bij de BASZ organisatie: “Ik kan beloven dat er mooie feestjes gaan volgen in het Paard van Troje, met verrassende dj’s die nog niet eerder in Den Haag gedraaid hebben. Dat vind ik ook belangrijk, om vernieuwing te brengen in de stad.”
 
Terugkijkend op de afgelopen tien jaar is het opzetten van zijn label het hoogtepunt voor Lucia: “De vrijheid die je als producer hebt wanneer je niet meer hoeft te denken aan of je nummer wel bij een bepaald label past is inspirerend en geeft me rust in mijn hoofd. Die rust heb ik nodig om mijn grenzen op te zoeken en nieuwe wegen in te slaan.” Maar ook optredens als Tech Chic Design staan hem nog goed bij: “Ik weet nog heel goed dat Thrasher van PRSPCT mij opbelde om op zijn feest te komen draaien. Spelen op TodaysArt in De SuperMarkt, mijn dj-debuut in Paard van Troje, waarbij ik alleen met vinyl draaide en de hele zaal aan het dansen kreeg! Eigenlijk teveel dingen om op te noemen, als ik erover nadenk.” Voor de komende tien jaar heeft Lucia nog geen concrete plannen gemaakt: “Ik hoop dat ik dan in het buitenland of op grote festivals sta. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en hoop dat mijn muziek voor zichzelf spreekt en op het juiste moment bij de juiste mensen terecht komt.”
 
In 3voor12 Den Haag waardeert Lucia de actualiteit en de no-profit houding: “Het gaat er om de liefde voor de muziek bij de medewerkers, en dat merk je.” Toch is er ruimte voor verbetering: “Een grotere connectie met 3voor12 landelijk zou mooi zijn. De lokale afdelingen opereren nog een beetje losstaand, maar als er lokaal talent gespot wordt, dan zou de landelijke redactie hier eerder op in kunnen spelen. Maar daar hebben ze het voornamelijk over de grotere artiesten op de grote labels. Begrijpelijk, maar wel jammer. But let’s not end on a down note: 3voor12 Den Haag is de organisatie die Den Haag weer op de kaart kan zetten als muziekstad, en daarmee zijn ze goed op weg. Keep it up!”
 
10 jaar 3voor12 Den Haag
Vrijdag 18 oktober 2013 @ PIP
Met: Atlantic Attraction, Charly & Gallus, Cooper, Cult of the Secret Samurai, Dagga Dagga, Dyzack, Ed Struijlaart, F, FilosofischeStilte, Jana, Jimmy G, Kern Koppen, Kinderen van Den Haag, Knotwilg, Loyu, Mama Franko, Neighbour Neighbour, NiCad, Organisms, Pop Up Animal Kids, Rät N FrikK, Supra Naturals, Tech Chic Design, Templo Diez, Vanderbuyst, Vinny en Woot
Tijd: 20.00 - 04.00 uur
Entree: 5 euro (excl. 1,50 servicekosten) / 8 euro aan de deur

Tickets zijn hier te koop!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag