10 jaar 3voor12 Den Haag met Mama Franko 10 jaar 3voor12 Den Haag met Mama Franko

"Met een grasveld en palmbomen naar Lowlands en Sziget"

, Willemijn de Koning | Foto's: Peter Balkema

10 jaar 3voor12 Den Haag met Mama Franko

"Met een grasveld en palmbomen naar Lowlands en Sziget"

Willemijn de Koning | Foto's: Peter Balkema ,

In oktober viert 3voor12 Den Haag, de eerste lokale aftakking van VPRO’s multimediaal muziekplatform 3voor12, haar 10-jarig bestaan. Dit wordt onder andere gevierd met een grootse jubileumavond op vrijdag 18 oktober in de PIP met zo’n dertig optredende acts die een prominente rol in de geschiedenis van 3voor12 Den Haag hebben gespeeld. In de aanloop naar het jubileumfeest blikken we met al deze acts terug op de afgelopen tien jaar. Vandaag doen we dat met de Delftse formatie Mama Franko.

Hoogtepunten had de achtkoppige band al gehad op het MadNes surffestival, in Paradiso en tijdens de 3FM freaknacht, voordat 3voor12 Den Haag deze gezellige funky skaband uitnodigt voor Club 3voor12 Den Haag in maart 2013. Mama Franko is vol lof over 3voor12 Den Haag. "3voor12 Den Haag is een top organisatie voor opkomende bands, vooral nu in de culturele sector de financiële duimschroeven worden aangedraaid. Dus 3voor12 Den Haag: we (L) you!" aldus de altijd vrolijke Delftenaren. En wij houden ook van hen, want op onze clubavond spelen ze - zoals altijd - het dak eraf.

Ook deed de band dit jaar zijn stinkende best in de wedstrijd om een plek te bemachtigen op Parkpop. Deze winnen ze net niet, maar de combinatie van filosofische raps, heldere zang, vrolijke trompetsolo's, zuivere fluitsolo's, snerende gitaren en een knap staaltje drumwerk zorgt er wel voor dat '3voor12 Den Haag selecteert' in mei 2013 Mama Franko extra in de schijnwerpers zet. Er wordt een interview met deze vrolijke en unieke combinatie gedaan waarin naar voren komt dat de band goed bezig is, maar vooral dóór wil. 

Om door te gaan hebben ze een album nodig. Eind 2013 zal de band dan ook iets minder optredens doen om hard aan het album te werken. De creatievelingen hebben hiervoor een caravan gefixt: matrassen aan de wanden, gordijntjes opgehangen en bloemetjes neergezet om er veel en gezellig in te kunnen spelen. Maar de leden van Mama Franko verstoppen zich niet alleen in hun caravan, ze zullen binnenkort ook in een nieuw televisieprogramma “Join The Beat” op Nederland 3 te zien zijn, waarvoor ze nu bezig zijn met een experimentele cover, gemaakt op apps op hun telefoons en tablets.

Na hun verschijning op tv en een album, zien de bandleden zichzelf graag terug op festivals als Lowlands en Sziget. En ze weten al precies hoe: op een grasveld met twee palmbomen. "Waar het vroeger organisatorisch nog wel eens mis ging, hebben we dat nu beter geregeld. Er behoren tegenwoordig zelfs een kunstgrasveld voor de drummer en twee mini-palmboompjes tot onze uitspeelkit". We zijn benieuwd hoe dat er 18 oktober uitziet op ons jubileumfeestje in PIP Den Haag.

10 jaar 3voor12 Den Haag
Vrijdag 18 oktober 2013 @ PIP
Met: Atlantic Attraction, Charly & Gallus, Cooper, Cult of the Secret Samurai, Dagga Dagga, Dyzack, Ed Struijlaart, F, FilosofischeStilte, Jana, Jimmy G, Kern Koppen, Kinderen van Den Haag, Knotwilg, Loyu, Mama Franko, Neighbour Neighbour, NiCad, Organisms, Pop Up Animal Kids, Rät N FrikK, Supra Naturals, Tech Chic Design, Templo Diez, Vanderbuyst, Vinny en Woot
Tijd: 20.00 - 04.00 uur
Entree: 5 euro (excl. 1,50 servicekosten) / 8 euro aan de deur

Tickets zijn hier te koop!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag