3voor12 Den Haag weekendagenda (week 51)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Kerst komt al snel voorbij en ondertussen wordt de week gedomineerd door de 3FM Serious Request actie, waar Den Haag ook weer volop aan mee doet. Dit weekend kun je bijvoorbeeld naar Serious Songwriters in Humanity House en de Serious Request bandmarathon in het Paardcafé. Dan is er ook nog een optreden van Orange Sunshine en presenteert F alweer de zeventiende single en videoclip.

Serious Request laat zien hoe muziek verbindt en bij kan dragen aan het goede doel. Donderdag 20 december biedt het Humanity House een avond met ‘Serious Songwriters’ die solidair zijn met de dj’s van het glazen huis en achter het raam van het Humanity House hun nummers ten gehore brengen. Eenmaal binnen kun je een bezoek brengen aan de intieme zalen waar de songwriters miniconcerten geven. Wil je een steentje bijdragen, maar vind je Enschede te ver weg? Kom dan naar Serious Songwriters met onder andere Kern Koppen en Typhoon, de mannen van Splendid, Kyle (NiCad) en Soul Sister Dance Revolution. Gratis entree, aanvang 20.00 uur.
 
Vrijdag 21 december is het weer tijd voor een van de sickste feesten van Den Haag: Superfaam! Elke acht weken treden F én verschillende supportacts op volle oorlogssterkte aan in de SuperMarkt. Na de onverwachte release van het album 'Famous', met daarop alle singles van hun Continu Release Concept (CRC), zetten de heren zich nu wederom op de kaart. Inmiddels is de band alweer toe aan de zeventiende release. Supportact is Bombilate. De avond begint om 21.00 uur (vanaf 20.00 uur zaal open) en is gratis toegankelijk. 
 
Zaterdag is Dystopia the place to be. Orange Sunshine is terug (Caramba!) en zo ook de overgebleven overlevenden van de beruchte band The Mollesters. Orange Sunshine telt al zo lang terug als 1969 en The Mollesters zijn opgericht in 1976. Horse Hound is de supportact. Een avondje onvervalste punk dus! Vanaf 21.00 uur.
 
Ook deze zaterdag weer een fijne actie voor 3FM Serious Request. In naam van Popstad Den Haag organiseert het Paardcafé een bandmarathon en zamelt geld in door middel van zeven benefietgigs. Bands die mee doen zijn Red Light Babies, In Bloom, Broadband Theatre, Crystal Water, Ronald Hendriksen, WeAreLette, The Muff, Bermuda Square en The Light Parade. De eerste band begint om 15.00 uur en entree is gratis. Kom en steun Serious Request.