3voor12 Den Haag weekendagenda (week 50) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 50)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 50)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dit weekend staat voor een groot deel in het teken van de negende editie van State-X New Forms, dat op vrijdag 14 en zaterdag 15 december plaats vindt in het Paard van Troje, maar dat is niet het enige wat je dit weekend kunt doen. Zo kun je donderdag naar de nieuwe muzikaal verantwoorde studentenavond van de SuperMarkt, vrijdag naar NON Night in de Pip, zaterdag naar nieuw talent in het HPC Café en zondag naar Gruppo Sportivo in Diligentia.

Donderdagavond studentenavond, al jaren een gouden combi. De SuperMarkt besloot een nieuwe avond op te starten met een vernieuwend geluid tussen de overige studentenfeesten in de stad. Niet het standaard studentenfeest werk, maar de betere house, electro, dubstep en indie is wat je bij Aktie! kunt verwachten. Iedere editie is er weer een nieuwe "Aktie!" die kan verschillen van shotjes en bierspecials tot een alcoholische slush puppy. De avond begint om 23.00 uur (vanaf 21.00 uur zaal open) en is gratis toegankelijk.
 
In de PIP kun je vrijdag 14 december terecht voor de NON Night. Deze avond wordt gehost door het Amsterdamse label voor elektronische artiesten NON Records. Het label is opgericht door Bear Damen, die tijdens deze avond zelf ook op zal treden. Verder op het programma staan de Nonrec Allstars en live sets van Palmbomen, Antenna, Postmodem en The Silhouettes. De avond gaat om 22.00 uur van start en de entree is 8 euro (5 euro tot 00.00 uur).
 
Nieuw muzikaal talent spotten doe je in het HPC Café, waar elk weekend jonge en minder jonge nieuwe acts op het programma staan. Zo ook op zaterdag 15 december. Dan staan namelijk Diesel Burner en Green Disease op het programma. Rockduo Dieselburner is ontstaan uit de resten van de band Viral en maakt “aardverschuivende en vuurspuwende rock”. De energieke rockband Green Disease maakt stevigere jaren ’90 rock en knalt er naast het eigen werk ook nog wat 90’s classics doorheen. De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.
 
In Theater Diligentia kun je het komende seizoen meer muziek verwachten dan voorgaande jaren. “Het theater heeft een geweldige akoestiek en leent zich uitstekend voor theatertours van muzikanten en bands”, aldus Diligentia. Aanstaande zondag 16 december staat de Haagse formatie Gruppo Sportivo op het podium. De band deelt tijdens een twee uur durende show alle hoogte- en dieptepunten van de carrière in een show vol muziek en humor. De aanvang is 20.15 uur en kaarten kosten 23,50 euro.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag