3voor12 Den Haag weekendagenda (week 48) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 48)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 48)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het aftellen naar het weekend is begonnen en er staat weer heel wat moois op het programma dit weekend. Vanavond gaat het meteen al los met het 20-jarig jubileumfeestje van DJ Kipkillah. Als je liever jong talent wil spotten kun je ook nog anar de bandpresentatie van Plug&Play in het HPC Café. Zaterdag kun je naar het Fonds 1818 Winnaarsfestival in het Paard van Troje en heb je dan nog je portie live muziek voor dit weekend niet gehad, dan treden zondag Remmelt, Muus & Femke op in ’t Hoekpandje.

Martijn Verlinden aka DJ Kipkillah zit alweer 20 jaar in het dj-vak. “In 1992 begon ik in de Cremers tijdens Happy Hour plaatjes te draaien. Eind november dat jaar deelde ik kippenpootjes uit, dat zag een Haagse mat en die zei tegen me: "He Kippekillah geef mij ook wat". Het begin van DJ Kipkillah. Het jubileum wordt vrijdag 30 november gevierd in De Vinger met dj-sets van Charly White, Geazah, Siuli K.O., Tech-Matix, Maquina en natuurlijk Kipkillah zelf. Het feest begint om 21.00 uur en de entree is gratis.
 
In het HPC Café vindt vrijdag 30 november een presentatie van Plug&Play plaats, het bandcoachingtraject van YMCA Scheveningen. Acht jonge bands laten zien wat ze in huis hebben. Op het programma staan de bands The Switch, Zero 70, Eileen, Effres, The JeDi, Just Add Water (J.A.W), The Surfacing en The Reckless waarbij elke band drie nummers ten gehore brengt. De avond gaat om 20.00 uur van start en is gratis toegankelijk.
 
 
Op zaterdag kun je in het Paard van Troje terecht voor een nieuwe editie van het Fonds 1818 Winnaarsfestival. Zes winnaars van regionale bandwedstrijden. Talent gegarandeerd dus. Op het programma staan optredens van rockband Playyard (Westerpop) uit Delft, de funky singer-songwriter Fabian (Waterpop) uit Den Haag, rockband The Apollo Project (Werfpop) uit Leiden, rapper Jon Tarifa (Parkpop) uit Den Haag, pop/rockband B Sharp (Talent Event) uit Den Haag en rockband Divine Rebellion (Beachbattle) uit Den Haag. De aanvang van het Winnaarsfestival is om 20.30 uur en de entree is gratis.
 
Ben je zondagmiddag weer een beetje bijgekomen van al het muzikale geweld van de dagen ervoor? Dan kun je in ’t Hoekpandje genieten van het trio Remmelt, Muus & Femke. Dit trio, waarvan de volledige namen Hugo Remmelt, Thijs Muus en Femke Japing zijn, treedt al jaren gezamenlijk op en bracht in 2005 het album ‘The Long Way Round’ uit. Dankzij de prachtige samenzang worden de drie ook wel vergeleken met Crosby, Stills, Nash & Young. Een mooie manier om een muzikaal weekend af te sluiten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag