3voor12 Den Haag weekendagenda (week 47) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 47)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 47)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur. Dit weekend staat natuurlijk grotendeels in het teken van het 5-jarig bestaan van PIP, maar dat is niet het enige dat er te beleven valt de komende dagen. Zo kun je naar de EP-presentatie van Coral Springs in 330live, de In The Pikture bandcontest in het Paardcafé, een metalnight in het HPC Café en de Popquiz Marathon. 3voor12 Den Haag zet alles op een rijtje.

De nieuwe poppunkband Coral Springs presenteert op 23 november haar debuut EP ‘Greetings From Coral Springs’. De band met leden uit de regio Den Haag en Leiden bestaat net een jaar en heeft afgelopen zomer in de studio gezeten om vier nummers op te nemen voor haar eerste EP. De muziek ligt in het verlengde van bands als New Found Glory, The Swellers en Yellowcard, waarbij de balans ligt tussen de onweerstaanbare pakkendheid van pop en de energie en intensiteit van punkrock. De presentatie vindt vanaf 21.00 uur plaats in Club 330live in Den Haag. De Brabantse poppunk band Dowzer verzorgt het voorprogramma en de entree is gratis.
 
Even verderop in de Haagse binnenstad, in het Paardcafé, vindt vrijdag 23 november de In The Pikture bandcontest plaats. Vier bands strijden om de prijzen in deze jaarlijkse wedstrijd. Eerder werd de wedstrijd gewonnen door bijvoorbeeld The Relish. De bands die dit keer meedoen zijn Lambshade, Cookie and the Crunch, Barefoot en Anthony Burford. De winnende band wordt 3voor12 Den Haag Selecteert act en mag een volle set spelen in het Paardcafé (dit is niet het optreden van 23 november). De avond begint al om 19.30 uur en de entree is gratis. Na afloop neemt DJ Raauw het over.
 
In het café van het Haags Pop Centrum is er zaterdag 24 november weer een nieuwe Metalnight. Vanaf 20.00 uur staan er drie snoeiharde metalbands op het programma. Shade of Hatred is een melodieuze death metal band uit De Bilt en Reign of War is een 5-koppige Rotterdamse metalband. Dark Sun Rising uit Noord-Brabant maakt het programma compleet. En dat allemaal gratis.
 
De Popquiz Marathon komt naar Den Haag, en wel op aanstaande zondag 25 november. Het centrum zal deze zondagmiddag worden opgevrolijkt met rondrennende popquizteams. Gewapend met  hoofdbandjes, stempelkaarten en blokkenschema’s kunnen teams strijden om wie het beste van hun stad is. Vanaf 16.00 uur kunnen de teams van start. Op een zestal locaties (Supermarkt, Fiddler, September, Paard, Zwarte Ruiter en De Paap) kunnen teams kiezen uit de meest uiteenlopende quizzen. Van redelijk recent tot 80s intro’s, er is voor ieder team een ronde waar het in kan uitblinken. Om 19.00 uur verzamelt iedereen weer bij de Supermarkt en rond 20.00 uur wordt er bekend gemaakt wie  de eerste is geworden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de SuperMarkt en kosten 20 euro per team (maximaal 5 personen).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag