3voor12 Den Haag weekendagenda (week 37) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 37)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 37)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur, en ook dit keer valt er weer veel te beleven in Den Haag. Zo kun je vanavond naar de eerste editie van Gewoon Open, de nieuwe donderdagavondactiviteit in de foyer van het Paard van Troje. Op vrijdag kun je naar Harrrd in HPC, zaterdag naar 20 jaar Bunker Records in de Pip en op zondag is er de SkateJam Delft.

Na een uitgebreide verbouwing is sinds 1 september de nieuwe foyer van het Paard van Troje geopend. Vanaf vanavond, 13 september, kun je hier elke donderdagavond terecht voor Gewoon Open. De nieuwe foyerbar is geopend om rustig een drankje te doen en bij te kletsen. Maar er mag ook gedanst worden bij DJ Okkie Vijfvinkel, een echte universele floorfiller die met gemak de grootste rocksongs en houseclassics aan elkaar draait. Neem gerust een kijkje en waag een dansje op de vloer waar voorheen de garderobe was. Tot 00.00 uur is de entree gratis, daarna is de entree 4 euro inclusief een gratis drankje.

In het HPC Muziekcafé kun je vrijdag 14 september terecht voor een nieuwe editie van Harrrd in HPC. Een must voor de liefhebber van het muzikale gitaargeweld. Dit keer staan er twee post-hardcore bands op het programma. The Arson Strategy komt uit Utrecht. De band is net nieuw maar de leden deden veel ervaring op in bands als Make It Last. On Black Waves (voorheen The Apollo Program) is een vijfkoppige band uit Rotterdam/Utrecht. De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Het belooft een legendarische avond te worden, zaterdag 15 september in de Pip. Het succesvolle Haagse undergroundlabel Bunker Records, dat in 1992 werd opgericht door Guy Tavares, zal door middel van live optredens van Santa Cruz, Unit Moebius, Beverly Hills 808303 en een vermogen van 4000 Watt een aardbeving proberen te veroorzaken. Dit ter ere van het 20-jarig bestaan. Bunker zette zichzelf begin jaren 90 op de kaart met omstreden releases van het experimentele Unit Moebius, ook wel grondlegger van de Nederlandse technoscene genoemd.  Later tekende onder andere Legowelt, Orgue Electronique en I-F bij het label dat inmiddels meer dan 250 releases op zijn naam heeft staan. De avond begint om 22.00 uur en de entree is 10 euro.

Als na het jubileumfeestje van Bunker nog steeds je muzikale honger nog niet gestild is, kun je zondag 16 september naar de tiende editie van SkateJam Delft bij Skatepark De Middenberm in Delft. Vanaf 12.00 uur is daar een flink aantal optredens van onder andere Pornologic (Live), The Levi’s, I Am The Law, Mama Franko, Bang The Skillet en Mataklap. Ook wordt er weer 1,2 kilometer asfalt af om daarop vrij ongemotoriseerd bezig te zijn met verschillende skateboard en bmx wedstrijden. SkateJam Delft is gratis toegankelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag