3voor12 Den Haag weekendagenda (week 35) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 35)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 35)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Niemand hoeft de komende dagen thuis te blijven want Den Haag bruist dit weekend! Grote Prijs winnaar WOOT opent vrijdag het weekend met de EP release van ‘Son of a’ in de Supermarkt. Zaterdag vindt zowel Club 3voor12 Den Haag als de opening van het nieuwe seizoen van het Haags Pop Centrum plaats waar op beide plekken de Haagse bands van dit moment gaan optreden. Zondag wordt het weekend afgesloten met de 40ste editie van het Haags UIT Festival. Een muzikaal weekend dus!

Vrijdagavond presenteert WOOT eindelijk hun langverwachte EP ‘Son of a’ in de Supermarkt. Dit drietal won eerder De Grote Prijs van Nederland in de categorie Rock/Alternative en wist met hun psychedelische indie pop al op grote festivals als South by Southwest, Crossing Border en Walk The Line op te treden. Voorafgaand aan het optreden van WOOT treedt de winnaar van de Amsterdamse Popprijs, Mister & Mississippi, op. De avond begint om 21.30 uur en de toegang is gratis. 

Zaterdag wordt het nieuwe seizoen van het Haags Pop Centrum gevierd met een speciale openingsavond. De bands Monomental, Take it Off, I Saw The Deep, Hooked en When Logic Fails geven een voorproefje van de verschillende genres die het komende jaar in het HPC gaan optreden. De avond wordt geopend door Ready To Play en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Zaterdag vindt de 27ste editie van Club 3voor12 Den Haag plaats in het Paardcafé. Niet alleen bekende Haagse bands treden die avond op, ook bands waar we nog veel van gaan horen betreden het podium. De avond wordt geopend door de jonge rockband No Reply, waarna Jana, Neighbour Neighbour en Jon Tarifa nog een optreden gaan geven. Club 3voor12 Den Haag begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. 

Zondag wordt het weekend afgesloten met de 40ste editie van het Haags UIT Festival. Het Lange Voorhout en het Spuiplein zijn die dag de plek waar muziek, straattheater, amateurkunst en informatie over het komende culturele seizoen samenkomen. Niet alleen landelijk bekende acts als VanVelzen, Ellen Ten Damme en Mathilde Santing geven die dag een optreden, ook regionaal talent als Vuigtuig, Monomental en Zoe Reddy betreden die dag het podium. Het Haags UIT Festival begint om 13.00 uur en de toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag