3voor12 Den Haag weekendagenda (week 34) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 34)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 34)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur en 3voor12 Den Haag tipt wederom de evenementen waar je zeker naar toe moet. Het weekend begint deze week vanavond al met de vijftiende singlerelease van F tijdens Superfaam in de Supermarkt. Vrijdag en zaterdag vindt zowel Westerpop als Jazz in de Gracht plaats en zaterdagavond is de ‘Scholars of Rock’ avond in het Paard Cafe waar het Koorenhuis protesteert tegen de bezuinigingen. Een muzikaal weekend dus.

Vanavond is alweer de vijftiende single release party van F. Het viertal won eerder drie Haagse Pop Prijzen, was te gast bij De Wereld Draait Door en 3FM en stond in het voorprogramma van Golden Earring. De videoclip van ‘Friends’ wordt vanavond tijdens Superfaam in de Supermarkt gepresenteerd en zal ongetwijfeld weer zorgen voor een hoop media aandacht. Voorafgaand aan het optreden van F betreedt Jon Tarifa het podium en de avond wordt afgesloten door Billy Burki achter de draaitafels. Dat moet wel een feestje worden! De toegang is gratis en de aanvang is 21.00 uur. 

Vrijdag en zaterdag vindt de 23ste editie van Westerpop plaats. Daar waar eerder de vrijdagavond altijd draaide om de strijd om de Peter Tetteroo bokaal, is de opzet van het festival dit jaar veranderd. Niet alleen de Peter Tetteroo bokaal finalisten betreden de eerste avond het podium, ook bekende Nederlandse acts als Kraantje Pappie, Nobody Beats The Drum, Vanderbuyst en Yori Swart treden op. De tweede dag van Westerpop kent een diverse programmering met onder andere optredens van The Qemists, Jungle By Night, The Computers en de Heideroosjes. Westerpop begint vrijdag om 17.00 uur en zaterdag om 13.30 uur. De toegang is gratis en het festival vindt plaats op het sportterrein van het Grotius College in Delft.

Vrijdag en zaterdag is het weer tijd voor Jazz in de gracht. Net als voorgaande jaren vindt de achtste editie plaats op de Dunne Bierkade en het Groenewegje, waar jong talent en professionals het publiek gaan verrassen met de meest bijzondere optredens. Met onder andere optredens van Urban Daughter, The Basily Boys, Tracin’ Tracy en Maurits Roes is Jazz in de gracht niet alleen interessant voor jazzliefhebbers, maar is het voor iedereen goed vertoeven op de terrasjes terwijl de muzikanten voorbij varen. Zowel vrijdag als zaterdag begint Jazz in de gracht om 17.00 uur en de toegang is gratis.

Het Koorenhuis organiseert zaterdag een protest tegen de cultuurbezuinigingen. Onder de noemer ‘Scholars of Rock (Night of the Fellowship)’ treden bands in het Paard Café op waarvan de muzikanten ooit zijn begonnen op het Koorenhuis, om te laten zien dat de bruisende Haagse muziekscene in leven gehouden moet worden. Ook lanceert House of Rock een nieuw bandcoaching-traject. Neighbour Neighbour, Soul Sister Dance Revolution, Klopje Popje, Vin Rouge, Skellot en Loco Crew Selectiv gaan optreden en de avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag