3voor12 Den Haag weekendagenda (week 31) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 31)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 31)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dit weekend zijn er maar liefst twee festivals in onze regio. Op zaterdag vindt Schollenpop op het Zuiderstrand plaats maar kan je ook naar het Paskal Festival in de Pip. Hopen op mooi weer, want beide evenementen vinden (deels) buiten plaats en beschikken over een interessante line up. Zondag kan je een echte punkrockshow in de Supermarkt bijwonen met optredens van A Wilhelm Scream, Drunktank en Homer.

Zaterdag 4 augustus vindt alweer de 16e editie van Schollenpop plaats op het Zuiderstrand. De afgelopen vier jaar regende het drie keer tijdens het festival, dus hopelijk blijft het droog. Net als voorgaande jaren zijn er twee podia waar niet alleen bekende artiesten als The Deaf, Tim Akkerman en Anneke van Giersbergen gaan optreden, maar is er ook aandacht voor aanstormend talent. Het festival begint om 12.00 uur en de toegang is gratis.

Een ander festival wat zeker de moeite waard is om zaterdag te bezoeken is het Paskal Festival. Vanaf 13.00 uur kan men niet alleen voor live optredens terecht in de Pip, maar is er ook kunst te zien en zijn er verschillende activiteiten. Zo kan de bezoeker bijvoorbeeld meedoen aan een kledingruil, gebodypaint worden of menselijk bowlen. Met 24 artiesten waaronder Warren Fellow, David Wagemaker en Gisberto belooft het een mooi feestje te worden. Het Paskal Festival begint om 13.00 uur, kaarten in de voorverkoop kosten 12,50 euro , aan de deur 15euro.

Zondag 5 augustus staat punk centraal in de Supermarkt. Vanaf 20.00 uur zijn er shows van A Wilhelm Scream, Drunktank en Homer. A Wilhelm Scream stond al in het voorprogramma van o.a. Lagwagon en Pennywise en wist op festivals als Pukkelpop en Sziget het publiek te omarmen met hun strakke, energieke live set. Drunktank is misschien wel de bekende punkband uit Den Haag en overtuigt al vanaf 2003 met hun snelle skatepunk. Homer is één van België's bekendste melodic hardcore bands en staat bekend om hun zeer innemende liveshows. Dat moet dus wel een goed feestje worden! De eerste band start om 20.00 uur en de entree is 9 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag