3voor12 Den Haag weekendagenda (week 27) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 27)

alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 27)

alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Elk weekend schotelt 3VOOR12 Den Haag je de leukste tips voor van de concerten en festivals die je echt niet mag missen. Dit weekend vinden zowel de festivals Beatstad als Werfpop plaats en heeft het Haags Pop Centrum een divers programma. Vrijdag speelt daar de veelbelovende band Kreatones en zaterdag de hardcore bands Price to Pay, As Prayers Fail en Hawser.

Het weekend begint vrijdag met een optreden van Kreatones in het Haags Pop Centrum. De band presenteerde afgelopen woensdag haar eerste EP 'Takeaway' in de Supermarkt en wil de rest van Den Haag ook kennis laten maken met haar funky indiepop. Een andere band die die avond speelt is Fluxury, een band die progrock, folk, jazz en baroque mixt.

 Zaterdag vindt het voorlopig laatste optreden van Anouk plaats op Beatstad. De Haagse sluit het festival af en speelt maar liefst anderhalf uur. Andere acts die op het Malieveld optreden zijn De Kraaien, VanVelzen, De Jeugd van Tegenwoordig, Alain Clark, Gers Pardoel en Mr. Polska. De zevende editie van Beatstad begint om 16.30 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.

Een ander festival dat zaterdag zeker de moeite waard is om te bezoeken is het gratis toegankelijke Werfpop in Leiden. Niet alleen grote acts als Sepultura, De Staat, Kraantje Pappie en Eli 'Paperboy' Reed & The True Loves spelen in het Leidsehout maar ook bands uit de regio als Vanderbuyst en The Apollo Project geven een optreden. Werfpop wordt afgesloten met een afterparty in het LVC met een optreden van drum & bass-legende Aphrodite.

De muziekliefhebbers die gek zijn op hardcore en metalcore kunnen zaterdagavond terecht in het Haags Pop Centrum. De bands Price to Pay, As Prayers Fail en Hawser geven die avond een knallende show waarbij geen enkele bezoeker kan stil zitten. Price to Pay verzorgde al het voorprogramma voor Everytime I Die, Madball en Do or Die en weet hoe ze het HPC op z'n kop moeten zetten. As Prayers Fail is op dit moment bezig met maken van een album en zal ongetwijfeld een aantal nieuwe nummers spelen. Ook Hawser brengt na de zomer een nieuwe plaat uit. Dat wordt knallen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag