3voor12 Den Haag weekendagenda (week 23) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 23)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 23)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Er staat ons weer een mooi muzikaal weekend te wachten. Het begint vanavond meteen al goed met de albumpresentatie van Groove Embassy in de SuperMarkt. Op vrijdag is er weer een nieuwe editie van Live ED Paardcafé en kun je naar Total Chaos in Bazart. Op zaterdag kun je onder andere naar Vuigtuig in het HPC Muziekcafé.

Binnenkort vertrekt Groove Embassy naar de Balkan voor een tour langs verschillende festivals, maar eerst hebben we nog een album tegoed van 3voor12 Den Haag Selecteert act Groove Embassy. Het debuutalbum verschijnt niet op cd, maar op een usb-stick. De band maakt een mix van pop, funk en jazz en speelde eerder op festivals als Plein Open en de Haagse PopWeek. De albumpresentatie vindt plaats op donderdag 7 juni in de SuperMarkt. De aanvang is 21.30 uur en de entree is gratis.

In het Paardcafé vindt vrijdag 8 juni weer een nieuwe editie van Live ED Paardcafé plaats, de laatste van dit seizoen. Singer-songwriter Ed Struijlaart is hoogstpersoonlijk de samensteller van deze regelmatig terugkerende avond en dit keer heeft hij onder andere EON uitgenodigd. De alternatieve rockband werd onlangs uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ook singer-songwriter Fabian, deze zomer ook te zien op Waterpop, zal deze avond optreden. En uiteraard speelt Ed zelf ook nog een paar nummers. De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Houd je meer van het stevige werk, dan kun je vrijdag 8 juni ook nog naar Bazart. Daar treedt namelijk de Amerikaanse punkband Total Chaos op. De band draait al meer dan twintig jaar mee. Vandaag de dag maakt de band nog steeds album na album met zijn maatschappijkritische punkmuziek. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amsterdamse punkband Gewapend Beton en SubRockers, bestaande uit leden van Antidote, Disturbance, I-Reject en Dicemen. De avond begin om 21.00 uur en de entree is 9 euro.

Op zaterdag 9 juni treden de bands Vuigtuig en Caterpillar op in het HPC Muziekcafé. De vijf heren van deze Haagse band bestoken de Nederlanden sinds 2009 met hun obscure chansons. In de teksten en live shows worden verschillende elementen gebruikt uit het Vaudeville theater, het levenslied en de rock-‘n-roll clichés. Vuigtuig laat zich muzikaal niet begrenzen, maar wordt het beste omschreven met de woorden “lege harten, gebroken glazen”. Het voorprogramma wordt verzorgd door Caterpillar, een duo bestaande uit twee Vuigtuig-leden waarbij er vooral op los gejamd wordt. De avond begint om 20.00 uur, gratis entree.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag