3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De zomer lijkt stiekem al een beetje begonnen te zijn. De zon schijnt en de temperaturen gaan omhoog. Zit je dit weekend lekker op het terras? Dan kun je daarna meteen door naar de poppodia van de Haagse regio, want daar kun je dit weekend onder andere naar The Hague Bandstand in het Koorenhuis. Ook treedt Ellen ten Damme op in Speakers, staat Want Want in Nederland Drie en zijn Houses en Hospital Bombers te zien op het PopHotSpot Festival.

Vanavond, donderdag 24 mei, kun je naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival gaan kijken, maar je kunt ook naar The Hague Bandstand. In het Koorenhuis organiseren het Haags Pop Centrum en House Of Rock weer een nieuwe editie van deze showcase avond voor Haagse acts. Vanaf 20.00 uur zijn er optredens van Dyzack, Phoenix Lights, F1rstman en Crystal Water. Het panel, bestaande uit Tim van Dorp (Kroepoekfabriek), Ido Pot (Producer) en Tom van de Vat (Popunie), voorziet de acts vervolgens van advies. De avond is gratis te bezoeken.

In Speakers te Delft vindt vrijdag 25 mei weer eens een concert plaats, met niemand minder dan Ellen ten Damme. De zangeres geeft ter ere van de release van haar nieuwe album ‘Het Regende Zon’ zal zij het nieuwe materiaal op bijzondere en intieme wijze vertolken. Dit album is het vervolg op Ten Damme’s Nederlandstalige album ‘Durf Jij?’. Opnieuw maakt de zangeres gebruik van de teksten van gerenommeerde Nederlandse dichters en schrijvers als Remco Campert, Ilja Pfeiffer en Harry Mulisch. Het concert is georganiseerd in samenwerking met Velvet Delft, waar ook de kaarten voor slechts 2,50 euro te verkrijgen zijn. De aanvang is 21.00 uur.

Met titels als 'Stomme Trut', 'Baard' en 'Kip Paard Koe' stond debuutalbum ‘Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben’ uit 2010 van Want Want vol met jolige nederpop. Het viertal onder leiding van Fokko Mellema (Jeremy’s) balanceert met de nummers tussen pretentieloze joligheid en bittere klaagzang. Eerder dit jaar bracht Want Want de EP ‘Niet Huilen’ uit met daarop vier gloednieuwe nummers. Op zaterdag 26 mei is de band te zien in de Nederland Drie te Wateringen. Het voorprogramma wordt daarbij verzorgd door Andere Koek!. De aanvang is 21.00 uur en de entree is 5 euro.

Het PopHotSpot Festival is momenteel in volle gang en kan met de optredens van WhoMadeWho, Moke, Chef’Special en Jah6 al zeer succesvol genoemd worden. Het festival gaat nog door tot en met 3 juni en ook aanstaande zondag 27 mei staan er weer mooie acts op het programma. Het begint al om 14.00 uur met Rhetorical Matters, een mix van jazz en 17e eeuwse Engelse liederen. Om 19.00  staat vervolgens de indiepop formatie Houses op het podium. De dag wordt vervolgens afgesloten door Hospital Bombers, ontregelde, rammelende en vrolijke indiepop, die door in het oog springende persoonlijkheden wordt uitgevoerd. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag