3voor12 Den Haag weekendagenda (week 18) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 18)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 18)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Bevrijdingsdag valt dit jaar op een zaterdag en dat betekent extra veel live muziek. Dat begint vanavond al goed met The Deaf en The Tonomats in strandpaviljoen De Karavaan. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je naar Johnny Dowd en Smutfish in het Paard van Troje. Op zaterdag 5 mei kun je, behalve naar het officiële Bevrijdingsfestival, ook naar het bevrijdingsfeest bij Beachclub Naturel of naar de Antilounge avond in Ciccionina.

Vanavond, vrijdag 4 mei, staat de tweede editie van Karavaan Live! op het programma. Dit keer met de Haagse rock’n roll band The Deaf. In augustus 2007 besloten Spike van Zoest, Kit Carrera en Janneke Nijhuijs de beat uit de Haagse grond op te graven en deze nieuw leven in te blazen, door deze te mixen met een overdosis garage, punk en rock ‘n  roll. Al vanaf hun eerste show in Den Haag gaat het hard met de band en volgen een clubtour en vele festivaloptredens, van Koninginnenach, tot Zwarte Cross en Lowlands. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Haagse surfband The Tonomats. De avond begint om 20.00 uur en de entree is 12 euro. De Karavaan is te vinden aan het Zwarte Pad in Scheveningen.

In het Paard van Troje host Melle de Boer (John Dear Mowing Club) weer een avond in de kleine zaal. Dit keer staat de 63-jarige Johnny Dowd op het programma. Hij wordt al tijden een van de laatst overgebleven échte originals genoemd, maar ondertussen blijft de man uit Texas zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden. Liefhebbers van alternatieve rootsmuziek, specifiek country-noir, die niet vies zijn van invloeden uit de funk- en soulhoek, zullen bij deze avond aan het goede adres zijn. Daarnaast zal ook Melle de Boer zelf optreden met zijn band Smutfish, waarvan de muziek met zwartgallige teksten en relativerende humor vaak wordt vergeleken met onder andere Green On Red en Lambchop. De avond begint om 20.30 uur en de entree is 11 euro (excl. servicekosten).

Op zaterdag 5 mei organiseert de Stichting Peter Tazelaar organiseert samen met Beachclub Naturel het bevrijdingsevenement Soldaten van Oranje: D-Day in Scheveningen. Vanaf 19.00 uur staan er verschillende optredens gepland op het buitenpodium met een keur aan Haagse artiesten. Zo staan de reggaebands Splendid en Piñata, hiphopformaties Kern Koppen en De Kraaien en de psychedelische rockband Woot op het programma. Tot slot draaien de heren van Klup Tropicana de foutste platen. De entree is tijdens deze avond 12,50 euro (10 euro vvk). Beachclub Naturel is te vinden aan het Zwarte Pad.

In Club Ciccionina te Delft kun je zaterdag 5 mei terecht voor een indrukwekkende line-up aan Antilounge artiesten. Het Haagse label voor elektronische muziek heeft daar een avondvullend programma samengesteld. Optredens en dj-sets zijn er van Turtle Birth, FilosofischeStilte, Bimbo Electrico, Torus, Generate, Rivers Area Juke Squad, Advent Resilience, tomlaan, Techmatix, Juxtapoison en Cancerdogs. De avond duurt van 23.00 tot 05.00 uur en de entree is 5 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag