3voor12 Den Haag weekendagenda (week 16) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 16)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 16)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

We gaan het weekend weer tegemoet, en dus is het tijd voor een gloednieuwe weekendagenda. Dit weekend kun je onder andere naar New YX, April en Rats On Rafts in het Paardcafé, een nieuwe editie van BURST in het Paard van Troje, The Hague Bandstand in het Koorenhuis en de officiële opening van Strandtent Zuid.

In het Paardcafé vindt vanavond, donderdag 19 april, Incendiary Magazine presents New YX en April plaats. De twee bands touren de komende tijd door Nederland met steeds andere dj’s. April is een eigenzinnig en extravagant duo en brengt met hun frisse indie gazer een modieus en visueel spektakel. Verwacht bij New YX een popexplosie van nonchalante melodieën en ruige noise. De avond wordt afgesloten met een dj-set door Rats On Rafts. De avond begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

In het Paard van Troje vindt vrijdag 20 april de derde editie van BURST plaats. BURST is de Haagse clubavond met de crème de la crème op het gebied van internationale topacts binnen de elektronische muziek. Vorige edities prijkten onder andere Modeselektor en Âme op de poster, en dit keer is dat de Berlijnse Apparat. Sacha Ring, zijn echte naam, is maker van gelaagde, organische techno: opwindend, en ja, absoluut vernieuwend. Hij stond op Lowlands, Amsterdam Dance Event en meer vooraanstaande festivals door heel Europa en werkte samen met andere sleutelfiguren uit de hedendaagse technoscene. De Haagse dj/producer I-F, oftewel Ferenc van der Sluijs, staat onder electro-, Chicago house-, disco- en italo-liefhebbers te boek als één van de grondleggers van de underground scene in Nederland. De avond is compleet met Dekmantel. De avond begint om 22.00 uur en de entree is 16 euro (14 euro vvk).

Van de Haagse showcase avond The Hague Bandstand vindt zaterdagmiddag 21 april in het Koorenhuis een extra grote editie plaats. Zes acts presenteren zich aan een deskundig panel van programmeurs en producers. Vanaf 13.00 uur zijn er optredens van Abou, Atlantic Attraction, Cult of the Secret Samurai, Hooked, Trio Escobar en Variscythe. Het panel bestaat onder andere uit Gwen Peroti (Werfpop), Wiboud Burkens (producer), Ramon Fehling (Schollenpop) en Vico Sneep (Plein Open), aan wie jij tijdens het demo-uur ook je eigen muziek kan laten beoordelen. De middag duurt van 13.00 tot 19.00 uur. De entree is gratis.

De officiële opening van Strandtent Zuid, de nieuwe strandtent van de Grote Markt, vindt plaats op zaterdag 21 april. Het wordt 'twisting & shaking' met het het dj-collectief BlackStripe, bestaande uit Magere Mau (The Deaf), Johnny Thunder (DutchSkateboards) & Ms BlackStripe. De Haagse band The Tiki Heads zal, met hun rauwe garage surf sound, strandpaviljoen Zuid helemaal los weten te slaan. Mocht het feestje nog niet compleet zijn, dan zal de laatste act het zeker weten af te maken. Dj’s Buster Shindig & Elle Bandita, bekend van hun roemruchte vaste vrijdagavond in de SuperMarkt, maken deze nacht af. De avond begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag