3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Er staat weer een bomvol muzikaal weekend voor de boeg. Het begint vanavond al met de single- en videoclippresentatie van Atlantic Attraction in het LVC en het optreden van SEEKA in de SuperMarkt. Ook op het programma staat de finale van de BeachBattle in de Saturnus en de EP-presentatie van Hooked in de OJC Rockz in Leidschendam. Dat wordt nog lastig kiezen.

In oktober 2011 was Atlantic Attraction de eerste band die verkozen werd tot 3voor12 Den Haag Selecteert act, en daar hebben we geen spijt van gehad. Het gaat namelijk hard met dit viertal. De indiepopband speelde al in zalen als Tivoli, Paard van Troje, Paradiso, Melkweg en het Kasteel, werd geselecteerd als LiveXS Local Hero en 3voor12 Hollandse Nieuwe en verzorgt in mei het voorprogramma van Young The Giant. Op donderdag 12 april presenteert de band de eerste single ‘Think this over’ met bijbehorende videoclip in het LVC in Leiden. De aanvang is 20.00 uur en de entree 7,50 euro.

In de SuperMarkt staat donderdag 12 april de Amsterdamse band SEEKA op het programma. De band bestaat uit zanger/ gitarist Alvin ‘Shad-O-Seeka’ Lewis, bassist Shanku Tuhusula en drummer Eddy Addai en mocht al de voorprogramma’s van N*E*R*D en Living Colour verzorgen. De muziek van SEEKA is te omschrijven als een mix van rock en hiphop en de eerder genoemde Living Colour is dan ook een goed referentiepunt. De band is tevens een van de 3voor12 Hollandse Nieuwe acts van deze maand. Het optreden in de SuperMarkt begint om 21.30 uur en de entree is gratis.

Op zaterdag 14 april komt na maanden van voorrondes de BeachBattle 2011/2012 tot een hoogtepunt; de finale. Welke band volgt Project D, de winnaar van 2011, op? Er zijn drie kanshebbers. Twee Haagse bands, Divine Rebellion en Take It Off, en één Duitse band, The Skings, maken kans op de winst van de elfde editie van de BeachBattle. De winnaar krijgt onder andere een professionele dvd van een live optreden voor eigen publiek in een gerenommeerd poppodium ter waarde van 5.000 euro. De finale gaat om 20.30 uur van start en de entree is 4 euro.

In de OJC Rockz in Leidschendam presenteert de Haagse band Hooked op zaterdag 14 april de eerste EP. De band maakt een energieke, vrolijke en dynamische mix van rock, funk en pop met een catchy feel en soms een rauw randje. Een dansbare vibe staat daarbij hoog in het vaandel. De eveneens Haagse acts Mullet en Red Light Babies warmen het publiek op. De avond begint om 20.30 uur en de entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag