3voor12 Den Haag weekendagenda (week 13) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 13)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 13)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ook aankomend weekend staat er weer veel moois op het gebied van live muziek op het programma. Zo kun je de komende dagen naar de Italiaanse dubstep/elektrorockformatie Aucan, The Light Parade met een eigen avond in het HPC Muziekcafé, de deels Leidse psychedelische rockband Birth of Joy en naar de dertigste verjaardag van Café Baskuul met onder andere Kern Koppen.

In het Paard van Troje staat donderdag 29 maart de Italiaanse formatie Aucan op het programma. Cutting edge electronica met beukend gitaar- en drumwerk is wat je kunt verwachten. De band stond eerder al in het voorprogramma van acts als Placebo, Ateve Aoki, Crookers, PVT en Sole and the Skyrider band en stond eerder al op festival de-Affaire en op Eurosonic. Op het nieuwste album ‘Black Rainbow’ zijn noise, experimentele rock, dubstep, downtempo en hier en daar ook stijlvolle ambient te horen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Black Oysters. Het begint om 20.30 uur en de entree is 10 euro. Heb je de X-Pass van State-X New Forms nog in de kast liggen, dan krijg je nog korting ook.

Birth Of Joy, het beukende en groovende rock ‘n roll trio uit onder andere Leiden, treedt vrijdag 30 maart op in de SuperMarkt en combineert een melodieuze rocksound die zwaar leunt op de Detroit-sound van MC5 met de toegankelijke pop van The Doors. De naam Birth Of Joy is een schalkse afleiding van het boek 'Geboorte van de tragedie' en laat eens te meer zien waar het om gaat: alledaagse frustraties uitdrukken in de vuigste rock ‘n roll, een zware bevalling. Onlangs verscheen het nieuwe album ‘Life in Babalou’ en stond de band in De Wereld Draait Door. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Timeflies en de avond begint om 21.30 uur. Gratis entree.

De Haagse indierockband The Light Parade heeft op zaterdag 31 maart een eigen avond georganiseerd in het HPC Muziekcafé. The Light Parade bestaat onder andere uit ex-leden van So Electric. Invloeden zijn er van Editors, Bloc Party, Interpol, Joy Division en Radiohead. Daarnaast zijn er ook optredens van Sanchez, The Devil & The Hierophant, een vijf-koppige experimentele band uit Utrecht, en One Finger Policy, een 5-mans wave formatie uit Dordrecht. De eerste band begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

Dit weekend viert Café Baskuul in de Columbusstraat in Den Haag haar dertigjarig bestaan. Op zondag 1 april staat er een uitgebreide line-up aan hiphopacts op het programma, met een dj-set van Kern Koppen als klapstuk. Andere artiesten die te zien zijn in het café, zijn Esku, ROEMiS, Krine, T-Bone & D-Locc, Zuiden Records, Shyfte en Mentiz. De avond begint om 20.00 uur en de entree is 3 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag