3voor12 Den Haag weekendagenda (week 11) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 11)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 11)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

We gaan weer een fijn muzikaal weekend in. 3voor12 Den Haag licht wekelijks de leukste optredens en muzikale bezigheden voor je uit, zodat je goed voorbereid het weekend in kan. Dit weekend kun je bijvoorbeeld je muziekkennis testen bij het 5-jarig jubileum van Popquiz te Paard, naar de strijd om een tour langs de Balkan, een avond vol jong talent van Ready To Play of naar de punklegendes van UK Subs.

Het is alweer vijf jaar geleden dat de eerste editie van Popquiz te Paard plaatsvond in het Haagse Paardcafé. Dat jubileum wordt op vrijdag 16 maart gevierd met een speciale editie van de popquiz. Met onderdelen als de intro ronde, de extra moeilijke doordenkronde en de alle 13... ronde is dit de perfecte manier om jouw muziekkennis eens te testen en daar ook nog eens mooie prijzen mee te winnen. Na afloop draait DJ Jasper Weeda tot diep in de nacht de leukste platen. De avond begint om 20.45 uur, meedoen is gratis.

In Bazart wordt zaterdag 17 maart hard gestreden om de felbegeerde tour op de Balkan. The Hague Music Export en Platform Spartak geven één Haagse act de kans om langs drie Balkan Streets festivals in Kroatië, Servië en Bosnië te touren. De acts die hierop kans maken zijn Dyzack, Woot, NiCad, Groove Embassy en Atlantic Attraction. De acts worden beoordeeld door een vakkundige jury die bestaat uit een vertegenwoordiger van Platform Spartak, een vertegenwoordiger van het Balkan Streets Festival en Mathias Janmaat (Bombay Show Pig, winnaar Balkan Tour 2011). De jury zal de acts beoordelen op kwaliteit, presentatie en publieksreactie. De eerste band begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

Zaterdag 17 maart kun je in het Paardcafé terecht voor een avond vol jong talent tijdens een nieuwe editie van Ready To Play Bands on Stage. In totaal staan er 17 bands op het programma, waaronder Crystal Water, Professor Sage, Write it Down, Crispy Nightmare, Twentyfourseven, Hashtag en Road Crew. De avond gaat al om 19.30 uur van start en is gratis toegankelijk.

De legendarische punkband UK Subs komt zondag naar Den Haag voor een optreden in Bazart. Frontman Charlie Harper is inmiddels 67 maar nog altijd onvermoeibaar. De afgelopen jaren was de band al vaker te zien in Bazart, wat iedere keer weer een feest werd. Om het publiek op te warmen staan de Britse punkrock singer/songwriter TV Smith en punk/hardcoreformatie Disturbance op het programma. Kaarten kosten 9 euro in de voorverkoop (12 euro aan de deur). De aanvang is 19.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag