Robin Brock; albumpresentatie van een zelfverzekerd podiumbeest Robin Brock; albumpresentatie van een zelfverzekerd podiumbeest

Debuutalbum ‘Use At Your Discretion’ nu uit

, Tessa Bentvelsen | Foto’s: Ramond Jaggessar

Robin Brock; albumpresentatie van een zelfverzekerd podiumbeest

Debuutalbum ‘Use At Your Discretion’ nu uit

Tessa Bentvelsen | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Nog vers van de pers werden ze aan de lopende band verkocht. Het funky debuutalbum van Robin Brock, ‘Use At Your Discretion’, werd vrijdag 9 november officieel de wereld in geblazen. Natuurlijk moest dat gevierd worden met een groot feest in de SuperMarkt.

Al vroeg staat de SuperMarkt vol. Nog niet zo vol dat het balkon open gegooid moet worden maar vol genoeg om  de begane grond tot achteren te vullen. Familie, vrienden en toevallige passanten zijn bij elkaar gekomen om de release van Robin Brock’s allereerste album te vieren. Een album waaraan twee jaar gesleuteld is en die het waard is om te kopen. Maar zien is natuurlijk nog veel leuker. Robin is op het podium een zelfverzekerd beest. Bij opkomst is hij attent genoeg om zijn gehele band voor te stellen. Niet zoals meesten doen door de namen op te sommen. Nee, Robin heeft daar zo zijn eigen manier op. Hij neemt een pianospeler en een bassist die voor een beat zorgen waarop Robin zingend een verhaaltje opdeunt over de bandleden. Zo wordt bijvoorbeeld de gitarist omschreven als ‘the man making six string poetry’. Het is eens wat anders dan wat we gewend zijn, een leuk en vernieuwend begin van de avond.

Niet dat Robin snel klaar is met het voorstellen, want vanavond heeft hij welgeteld tien man meegenomen. Drie op een blaasinstrument, drie achtergrondzangers, een drummer, een bassist, een pianist en een gitarist. De uitbouw van het kleine podium in de Supermarkt wordt dan ook goed gebruikt. Met minder man achter hem zal de muziek ook nog goed klinken maar de gezelligheid op het podium voegt toe aan de gezelligheid in het publiek. Vooral bij het vijfde nummer ‘Move’ wordt door het publiek gedaan wat de titel impliceert. Vanuit daar blijft de lijn stijgen. Met de sound van Prince en het ritme van Alain Clarke zit je natuurlijk ook wel gebakken. Het publiek - met al wat biertjes op - danst uitbundig en de band geniet volop. De credits gaan vooral uit naar de samenwerking tussen de bandleden. Met een oogopslag weet ieder wat er gedaan moet worden en daarnaast is het over een weer zingen tussen Robin en de achtergrondzangeres een leuke toevoeging. De band gelooft in de nummers en ze zijn trots om het te mogen presenteren.
 
Vlak voor het laatste nummer is het woord nog even aan Robin om officieel zijn album te presenteren. Een waslijst aan mensen die hebben meegeholpen komt voorbij terwijl het publiek een groot applaus geeft. ‘It’s a record to be proud of’, is Robins reactie waarna ze afsluiter ‘Jacky boy’ inzetten. Na het optreden vliegen de albums voor maar tien euro de deur uit. En terecht, want na zo een avond wil je geheid de cd hebben.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag