Wat zijn de Haagse Honderd beste platen ooit?

‘Venus’ van Shocking Blue voorlopig op één

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) wordt op Den Haag FM de ‘Haagse Honderd’ uitgezonden; de honderd beste Haagse nummers aller tijden. De stemming loopt al sinds 1 mei en tot nu toe zijn er al honderden stemmen uitgebracht. De lijst wordt tot nu toe aangevoerd door het nummer ‘Venus’ van Shocking Blue. Stemmen kan nog tot en met woensdag 16 mei.

Het is niet de eerste keer dat er een regionale lijst van beste nummers wordt samengesteld. In 2007 zond Radio West voor het eerst de Radio West Top 500 uit. Toen stond ‘Radar love’ van Golden Earring op nummer één. 3voor12 Den Haag stelde toen een alternatieve Top 100 samen bestaande uit de wat ‘onbekendere’ Haagse acts. In deze lijst stond Atombox op nummer één met het nummer ‘Going under’. Andere hoog scorende artiesten in deze lijst waren Kánina, Gemstone, Doll House Drama, Seven, Mellow Yellow en Orange Grove.

Stemmen voor de Haagse Honderd

Tot en met woensdag 16 mei kan iedereen zijn of haar eigen top 5 van Haagse nummers insturen naar haagsehonderd@denhaagfm.nl, met vermelding van naam en telefoonnummer. Vooralsnog wordt er vooral gestemd op bekende artiesten als Shocking Blue, Golden Earring, Anouk, Kane en Q65, maar het zou leuk zijn als ook de wat onbekendere alternatieve Haagse artiesten een plek in de lijst weten te bemachtigen.

De komende weken besteden de presentatoren van Den Haag FM regelmatig aandacht aan de vorderingen van de lijst en lichten ze alvast tipjes van de sluier op door 'kanshebbers' te laten horen in de uitzending. Op zaterdag 17 mei is de volledige Haagse hitlijst te horen op Den Haag FM. Jeroen Zwaan presenteert dan de Haagse Honderd tussen 07.00 en 19.00 uur op 92.0 Den Haag FM.