Gelegenheidsband 2018 jamt Den Haag richting Culturele Hoofdstad

Haagse muzikanten samengebracht

Remco van der Ham ,

Gistermiddag, woensdag 9 mei, gaf de Haagse gelegenheidsband 2018 een eerste optreden op het plein voor Den Haag Centraal Station. De band is samengesteld als steun voor de kandidatuur van Den Haag om in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa te worden. De komende maanden komt de band steeds in een andere bezetting bijeen op verschillende festivals.

De band 2018 is een initiatief van drummer Koen Herfst (Bagga Bownz, I Chaos, Armin van Buuren). “Samen met vier andere Nederlandse steden zijn we in de running om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden. Muziek is een belangrijk onderdeel van de Haagse cultuur. Hiermee hebben we echt een streepje voor op de andere steden.” Tijdens dit eerste optreden deden behalve Herfst ook drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), bassist Robert Pronk (Sabrina Starke, Ali B), gitarist Stef van Es (Yuri Honing), zanger Patrick Smith (Splendid) en Ahab en Ki, twee van de Kern Koppen. Het is de bedoeling dat de band in een steeds wisselende samenstelling gaat optreden. “Ik ben ontzettend trots dat veel Haagse rocksterren tot nu toe positief reageren en dit initiatief ondersteunen!”

Er was niet zomaar een datum uitgekozen voor het debuutoptreden van de band, woensdag 9 mei was namelijk de Dag van Europa. Op deze dag in 1950 hield de Franse minister Robert Schuman een pleidooi voor een overkoepelende Europese organisatie. Hiermee legde hij de grondvesten voor de huidige Europese Unie. De 2018 band heeft geen vaste setlijst en speelde woensdag een aantal fijne jams voor het aanwezig publiek. Zo kijkt ook wethouder Marjolein de Jong (Cultuur en Citymarketing) tevreden toe. De formatie bestaat uit ervaren muzikanten die een uur lang goed blijven grooven en de aandacht aardig goed vast weten te houden. De broers Ahab en Ki van Kern Koppen nemen vaak het voortouw en in de teksten horen we regelmatig nummers van Kern Koppen geciteerd worden. De komende maanden treedt de band op verschillende festivals op. De optredens worden binnenkort bekendgemaakt op de website van Den Haag 2018.