Tourverslag: D-Felic in Los Angeles Tourverslag: D-Felic in Los Angeles

Van 24 februari tot 5 maart

, Sjoerd Neggers (D-Felic)

Tourverslag: D-Felic in Los Angeles

Van 24 februari tot 5 maart

Sjoerd Neggers (D-Felic) ,

De Haagse dj/producer D-Felic, ook wel bekend als Sjoerd Neggers, bevond zich van 24 februari tot 5 maart in Los Angeles in Californië, Verenigde Staten. Tijdens deze tour, mede mogelijk gemaakt door The Hague Music Export, deed D-Felic verschillende optredens, promotieactiviteiten veel afspraken. D-Felic hield een tourverslag bij voor 3voor12 Den Haag.

Dag 1 : updating software

Ik zit in de backstage van de KingKing in Hollywood. Net een fijne soundcheck gehad en ready to go. Na een zeer rustige vlucht met erg veel slaapuren, werd ik op LAX opgepikt door een vriend van me, deejay MZA. Na een goede lunch zijn we naar zijn huis gegaan. Na een verkwikkende douche ben ik mijn dj setup en live setup gaan controleren met de ingehuurde apparatuur. Al gauw bleek dat ik nog wat software moest updaten. Nadat deze stress achter de rug was, hebben we onze spullen gepakt en zijn we naar de KingKing in Hollywood “gecruised”. En daar heb ik dus net een soundcheck gedaan. Een hippe maar oude club, die het niet van de looks moet hebben. De club staat bekend om zijn sound en dat klopt! Ohmega Watts, Coleman, MZA en yours truly hebben de tent vakkundig gesloopt! Inmiddels zijn we bij MZA’s crib. Het was een te gek feestje, FRESH in Hollywood. De nacht afgesloten in een 24/7 Thais restaurant met heerlijk fresh food en keiharde karaoke! Nu Slapen!

Dag 2: Artform Studio

Vandaag een relaxt dagje. Ik doe een interview en een korte live set bij SoulCircleRadio.com. Ook ga ik daar Adrian Younge weer zien. We hebben kennisgemaakt in augustus en we gaan vandaag eens checken of we wellicht wat samen kunnen gaan doen. Het is inmiddels zondagochtend en gisteren een perfecte dag gehad in LA. Hanging out in the Artform Studio was erg gezellig, interview en live set gingen erg goed. Na some cruisin’ and shopping en een fijn dinner, ben ik ’s avonds met DJ MZA mee geweest naar een feestje, Bridges, waar hij moest draaien. Het was een erg leuk feestje. Ik heb de hele avond gechilled met Adrian Younge en Steve Sanders, regisseur van de classic movie ‘Black Dynamite’. Daarnaast nog wat andere mensen gesproken en goede contacten gelegd. Terug thuis zijn MZA en ik in zijn studio nog aan een nieuwe track gaan werken.

Dag 3: geen optreden, wel studiosessie

Peter Woods is in mijn ogen de meest drukke promoter van Los Angeles. Maar wel zo druk dat hij het optreden dat hij aan mij beloofd had, helemaal vergeten is. Ik zou eigenlijk een live set doen op zaterdag, maar die kan niet doorgaan. Toen kwam het verhaal dat ik op zondag wel een optreden kon doen. Nu blijkt dat dit een open beat/scratch/dj battle is, waar je tien minuten krijgt om je skills te tonen. Dit is niet mijn terrein en zodoende heb ik vandaag dus geen optreden. Peter gaat nu kijken of hij me later deze week nog ergens kan neerzetten. Dat gaat dus allemaal goed komen, maar vandaag dus helemaal niets. Althans, MZA en ik hebben besloten om er vandaag maar een studiodag van te maken. en wellicht ga ik later vandaag nog wat mensen ontmoeten en spreken.

Een erg relaxte dag. Ik heb met MZA lekker in de studio kunnen werken en heb ook een goede meeting gehad. Ik heb gesproken met iemand die zich bezighoudt met sportmarketing en muziek. Ze gaat me weer koppelen aan wat andere mensen en praten we later deze week verder. Morgen ga ik waarschijnlijk Dam Funk ontmoeten. Nu maar eens op tijd naar bed vandaag.

Dag 4: Adrian Younge got game

Wat een prachtige dag vandaag. Het is heerlijk weer. Ik kreeg net een berichtje van Brig Feltus, een onwijs goede zangeres, om een meeting te plannen. We gaan vandaag “meeten” om wat nummers door te nemen en dan aan het eind van de week een ochtend te prikken om vocalen op te nemen. Voor de rest ga ik vandaag basketballen met onder andere DJ MZA, Adrian Younge en Scott Sanders. De dag is uiteindelijk anders gelopen dan op voorhand bedacht. We hebben wat door LA gecruised en ik ben uiteindelijk met Adrian Younge in zijn studio beland! Deze man heeft alle vintage en analoge gear. We hebben wat gejamd en wat dingen besproken. Feit is dat we samen wat gaan doen. Wat dat wordt, kan ik nog niets over zeggen. Daarna zijn we gaan basketballen en hebben we heerlijk gegeten. Ik ben vroeg naar bed gegaan, want ik blijk toch meer last te krijgen van een jetlag.

Dag 5: Chillin’ @ Onyx Lounge

Vandaag een heerlijke set gedraaid in de Onyx Lounge, een erg mooie loungeclub in LA. Ik was daar op tijd, om er ook maar gelijk heerlijk te eten. Het was erg gezellig en ik heb goede respons gehad. Iemand gesproken die mijn cd bij Amoeba gaat krijgen. Amoeba is de grootste cd-/platenwinkel van Los Angeles, dus dat is erg nice. Het is erg leuk dat mensen zo bereid zijn om je te helpen. DJ A-Ski, de promoter van dit feest, is een hele aardige gast die me graag verder wil helpen. Verder heeft MZA vandaag gebruikt om me nog wat meer te laten zien van LA, een stad met meerdere gezichten.

Dag 6: Brig Feltus en Lakers

Ik heb vandaag een meeting gehad met de zangeres Brig Feltus. Ik kende haar al via Sandra St. Victor en vandaag dus afgesproken op Sunset Boulevard. We hebben kennisgemaakt en, belangrijker nog, ze heeft wat nieuwe songs van me geluisterd. Ze was erg onder de indruk en ze heeft er drie uitgekozen waar ze nu op gaat schrijven, zodat we later deze week nog wat vocalen op kunnen gaan nemen. Na deze meeting ben ik met MZA naar een aantal grote muziekwinkels gegaan om wat nieuwe gear te checken voor de nieuwe studio van hem. Daarna zij we naar huis gereden en ben ik mij mentaal voor gaan bereiden op een andere lang gekoesterde droom die in vervulling is gegaan. Ik ben voor het eerst van mijn leven naar een basketbalwedstrijd van de Los Angeles Lakers geweest. Wat een ervaring was dat! Natuurlijk wonnen de Lakers en omdat ze de tegenstanders onder de 100 punten hebben gehouden kreeg ik ook nog eens een bon voor de famous Jack in the Box free tacos!

Dag 7: new EP, new tracks, High End Stereo

Deze dag begint goed, omdat ik in mijn mailbox de masters vindt van mijn nieuwe EP. Deze EP heeft nog geen releasedatum of label, maar ik heb wel vrijdag of zaterdag nog een meeting met een label. Deze EP heeft namelijk allemaal tracks met vocalisten uit LA. Het zou dus erg te gek zijn als deze EP ook hier uit zou komen op vinyl. Na een heerlijke ochtendwandeling en een goed ontbijt/lunch ben ik op het balkon met uitzicht op downtown aan wat nieuwe tracks begonnen. Heerlijk kunnen werken in de zon en mijn indrukken hier om kunnen zetten in wat nieuwe muzikale ideeën.

Het was inmiddels tegen de avond en ik had nog niets gehoord van de promoter van het feestje van deze avond. Geen reactie op mail en telefoon. Uiteindelijk kreeg ik rond 21.00 uur een telefoontje over hoe laat ik verwacht werd. Gedurende dit telefoontje bleek ook dat mijn rider niet goed gelezen was. Ik kwam aan in de club en er bleek dus niets geregeld. Ik heb uiteindelijk met een ander programma moeten draaien. Ik was net lekker bezig toen de lichten ineens aan gingen. De eigenaar vond dat er te weinig mensen binnen waren. Zo kunnen de dingen soms gaan. De mensen die er waren vonden het te gek en zelfs nog twee cd’s verkocht.

Dag 8: Griffith Park en Korean bbq

Dezelfde promoter van gisteravond, zou voor vandaag ook een studio hebben geregeld voor een opnamesessie met Brig Feltus. Maar na een kort telefoontje vanochtend blijkt er niets geregeld te zijn. Gelijk actie ondernomen om iets te regelen voor morgen. Dit wordt dus mijn laatste vrije dag in LA. Na een studio sessie gaan MZA en ik s middags op pad, het is immers 25 graden en zonnig.

We hebben een wandeling gemaakt in Griffith Park. Daarna hebben we nog wat rondgelopen op Fairfax en onder andere Turntable Lab bezocht. Hierna was het tijd voor Korean bbq! Tijdens dit etentje ontvang ik een berichtje dat er voor Art+Soul, het feest van zaterdag,  al 200 kaarten zijn voorverkocht. Dat wordt dus een mooie afsluiter van deze trip. Vanavond waren MZA en ik al van plan om naar Steady te gaan, een feest waar ik in augustus ook gedraaid heb. Krijg ik rond half 9 een telefoontje van een van de promoters of ik mijn spullen mee wil nemen voor een “surprise” gig. Het is inmiddels half 3 en STEADY was erg leuk. Heb 40 minuten kunnen draaien! Nu lekker naar mijn bed toe. Morgen laatste dag en optreden en het wordt 28 graden!

Dag 9 : Art+Soul

Los Feliz is een wijk van Los Angeles die ik nog niet heb gezien. Daar zijn we dus vandaag gaan ontbijten bij Fred 62. Wat een leuke wijk is dit, vol met kleine art-gallerys en vintage shops. De perfecte relaxte voorbereiding op mijn belangrijkste optreden van dit tourtje. Vanavond komen er promoters, producers en een label kijken.

Ik moet rond 17.00 uur in het Alexandriahotel zijn om te soundchecken. Na wat praktische aanpassingen heb ik een goede soundcheck kunnen doen. Daarna met de crew en andere artiesten een lekker hapje gegeten. Als mensen voor 23.00 uur komen, kunnen ze gratis naar binnen, en zo is het al lekker druk als ik om 22.45 moet beginnen. Mijn optreden gaat erg goed en er komen na het optreden veel mensen naar me toe. Ik kan  veel stickers uitdelen en ik verkoop een leuk aantal cd’s. Dit is een perfect einde van de trip.

Ik vind het bijzonder dat ik als relatief onbekende artiest binnen een half jaar terug kan naar Los Angeles voor weer een reeks optredens. Daarnaast heb ik goed kunnen netwerken en zijn er wederom wat goede samenwerkingen uitgekomen en zijn nu nog meer mensen op de hoogte van wat D-Felic kan en doet. De komende weken en maanden zal ik jullie op de hoogte houden van de resultaten en vorderingen van deze samenwerkingen en mogelijkheden. Hierbij wil ik nogmaals The Hague Music Export bedanken voor hun support! Deze korte tour heeft me weer een stuk verder gebracht in mijn carrière!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag