Kanshebbers Balkan tour 2012 bekend Kanshebbers Balkan tour 2012 bekend

Vijf acts maken kans op tour langs drie festivals op Balkan

, Redactie 3voor12 Den Haag

Kanshebbers Balkan tour 2012 bekend

Vijf acts maken kans op tour langs drie festivals op Balkan

Redactie 3voor12 Den Haag ,

The Hague Music Export (THME) is voor het tweede jaar een samenwerking aangegaan met Platform Spartak, de Nederlandse partner van de Balkan Streets Festivals, om Haagse bands een Balkan tour langs drie locaties van het festival te kunnen bieden. Haagse acts konden zich tot 1 maart inschrijven om kans te maken op een door The Hague Music Export (THME) ondersteunde Balkan tour. Op basis van muziek, profiel en motivatie zijn uit de vele inschrijvingen vijf acts uitgekozen.

De vijf acts die kans maken zijn: Atlantic Attraction, Dyzack, Groove Embassy, NiCad en WOOT. Deze acts zullen op zaterdag 17 maart in Bazart strijden om de hoofdprijs: een tour langs drie locaties van het Balkan Streets Festival. Elke band krijgt 20 minuten de tijd om zich te presenteren en over de speelvolgorde wordt op de avond zelf geloot. De showcase avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Vorig jaar kwam Bombay Show Pig als winnaar uit de bus. Zij vertrokken in juni 2011 op een uitgebreide tour door meerdere Balkanlanden. Met overtuigende optredens op de drukbezochte festivals en twee aanvullende shows won de band, naast nieuwe buitenlandse tourervaring, een nieuwe fanbase erbij, en was er veel interesse voor meer optredens voor de band.

De Balkan Streets Festivals vinden plaats in Vranje (Servie), Tesanj (Bosnie) en Vukovar (Kroatie) tussen 23 en 30 juni 2012. In samenwerking met lokale partners in de festivalsteden wordt een tour geboekt waarbij lokaal talent en bekendere acts uit de regio het podium delen met de Haagse afvaardiging. De band die op 17 maart in Bazart overtuigt met hun liveshow en publieksinteractie gaat op een volledig betaalde tour. De band moet zelf de tickets en overnachtingen boeken, maar krijgt geld beschikbaar van THME om de logistieke kosten te dekken (zoals vervoer, vluchten, accommodaties).

Workshops
De leden van de vijf geselecteerde bands krijgen van Platform Spartak vier workshops aangeboden, waar ze naast informatie over touren in binnen- en buitenland, ook klaargestoomd worden voor een tour op de Balkan. Tijdens de workshops wordt ingegaan op project management, marketing en communicatie, maar ook op de hedendaagse muziek en de verschillende muziekscenes op de Balkan. Platform Spartak organiseert deze workshops in samenwerking met Fonds1818. De workshops vinden plaats op 8 en 15 maart in het Haags Pop Centrum te Loosduinen en zijn toegankelijk voor alle bandleden van de vijf geselecteerde bands.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag