Hiphop 10-daagse komt tot climax in het Zuiderpark Hiphop 10-daagse komt tot climax in het Zuiderpark

Met I Love Hiphop en NewHorizons

, Julie Hauber

Hiphop 10-daagse komt tot climax in het Zuiderpark

Met I Love Hiphop en NewHorizons

Julie Hauber ,

Stichtingen Aight en Musicon organiseren dit jaar voor het eerst de Hiphop 10-daagse. De aftrap vond vrijdag 15 juni plaats in het F.A.S.T. Surfdorp waar de beste b-boys uit de hele wereld tegen elkaar gingen battlen. Inmiddels zit de 10-daagse er bijna op maar met het I Love Hiphop festival op zaterdag 23 juni en het NewHorizons podium op Parkpop krijgt de 10-daagse de afsluiter die het verdient: een groots spektakel waar talent niet alleen hiphopliefhebbers gaat overtuigen maar ook andere muziekliefhebbers moet inpakken.

Volgens Daan van der Bruggen van Stichting Musicon is de Hiphop 10-daagse de meest effectieve manier om hiphop in Den Haag zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. “North Sea Jam werd voorheen begin juni georganiseerd, maar door het samen te voegen met I Love Hiphop en andere activiteiten kwamen we op het idee om de Hiphop 10-daagse te organiseren. Artiesten die uit het buitenland komen, kunnen we bijvoorbeeld meerdere keren wat laten doen en het is makkelijker om media-aandacht te krijgen.” Volgens Daan is er in Den Haag steeds meer aandacht voor hiphop. “Men lijkt steeds meer tijd en energie in hiphop te willen stoppen. Er worden niet alleen door Stichting Aight meer hiphopavonden georganiseerd, maar ook de artiesten worden steeds beter. Er is veel draagvlak voor hiphop in Den Haag, maar er moet ook genoeg platvorm zijn. Het zou leuk zijn als een Haagse hiphopact een nummer 1 hit zou kunnen krijgen. Een act als Kern Koppen zie ik dat nog wel voor elkaar krijgen. Ze hebben een echte eigen stijl en in de landelijke hiphopscene hebben zij al bekendheid.”

Volgens Daan is het mooie aan de Hiphop 10-daagse dat alle facetten uit de hiphopwereld naar voren komen. Zo is er niet alleen aandacht voor muziek maar ook voor graffiti, dj's, hiphopdocumentaires en breakdance. “Afgelopen weekend zagen we bij North Sea Jam in het F.A.S.T. Surfdorp dat ook mensen die niet van hiphop houden het schitterend vonden. B-boys van over de hele wereld wisten op een heel hoog niveau te dansen en te overtuigen.” Tijdens het I Love Hiphop festival is er dan ook niet alleen veel muziek en zullen verschillende b-boys en graffiti-artiesten hun kunsten tonen. “De samenhang van verschillende activiteiten maakt het een divers festival. Op het festival staat zowel landelijk als regionaal talent. Ik kijk persoonlijk erg uit naar het optreden van Typhoon, maar Kleine Viezerik of Jimmy G zullen ook een groot publiek gaan trekken.”

Op het NewHorizons podium op Parkpop staan zondag in totaal 380 mensen op het podium. Niet alleen hoofdact Kraantje Pappie is de moeite waard om te bekijken, maar ook Haags talent op het gebied van dans, sport en theater gaat bijzondere optredens geven. “Onze evenementen zijn er op gericht om zowel jong als oud te laten zien wat men in zijn of haar vrije tijd bij ons, het Haags Hiphop Centrum en andere partners kan doen. We richten ons bij het NewHorizons podium vooral op dans, maar er is natuurlijk ook aandacht voor muziek. De bezoeker kan bijvoorbeeld workshops volgen, er zijn verschillende demonstraties en de finale van de Vestia Young Bboy League vindt plaats.”

Stichting Musicon heeft vandaag te horen gekregen dat het voor de periode 2013-2016 geen subsidie meer krijgt. De toekomst van de Hiphop 10-daagse is dan ook onzeker. “We weten niet hoe het gaat lopen”, vertelt Daan, “In het kunstenplan staat dat er geen geld is voor de activiteiten van Musicon, dus ook niet voor I Love Hiphop of de activiteiten op Parkpop. Er moet een bepaalde basis zijn, dat is ook belangrijk voor het binnenhalen van sponsoren of het gebruik maken van fondsen. Ik hoop dat Musicon de ruimte krijgt om de succesvolle projecten voort te zetten en dat de gemeente ons alsnog wil helpen.”

I Love Hiphop vindt plaats op zaterdag 23 juni vanaf 12.00 uur in het Zuiderpark. De entree is gratis. Bekijk hieronder het tijdsschema.

Tijdschema I Love Hiphop 2012
Mainstage

12.00-14.30 uur DJ’s
14.30-14.50 uur D.Lipps
15.00-15.30 uur Kleine Viezerik
16.30-16.50 uur Dichter x Boah
17.00-17.15 uur Jimmy G
17.17-17.30 uur DNG
17.40-18.00 uur Halve finales & finales Bboy Battles
18.15-18.35 uur Vinny
19.00-19.30 uur GMB
20.00-20.45 uur Typhoon

Bboy Arena
12.00-13.00 uur DJ’s & warming up
13.00-14.30 uur 2on2 Battles (eerste rondes)
14.30-15.30 uur Jamtime
15.30-16.30 uur 2on2 Battles (1/8 en 1/4 finales)
16.30-17.40 uur Jamtime

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag