Groove Embassy presenteert debuutalbum Disfunktional Groove Embassy presenteert debuutalbum Disfunktional

Volle SuperMarkt tijdens swingende avond

, Liza Kleijberg | Foto’s: Ramond Jaggessar

Groove Embassy presenteert debuutalbum Disfunktional

Volle SuperMarkt tijdens swingende avond

Liza Kleijberg | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Groove Embassy, bekend om zijn funk, grooves en dansbare muziek zorgde ook donderdagavond 7 juni voor bewegende ledematen in de volle SuperMarkt. De band pakte uit voor de albumrelease: naast de vijf huidige bandleden waren er ook drie blazers. Zij maakten het tot een feestelijk geheel, met als klap op de vuurpijl gouden slingers en confetti vanaf het balkon.

De jonge band Mutt Dog County trapt de avond af als voorprogramma van Groove Embassy. Jong zijn ze in de zin van dat ze nog maar een half jaar samen muziek maken, maar dat is niet te horen. Het vijftal rockt er hard op los. De single ‘Sucker for temptation’, die net vers van de pers komt, valt goed in de smaak bij het publiek.  De vele gitaarsolo’s  vormen samen met de ruige stem van zanger Steve Blaine de juiste opwarming voor de hoofdact van de avond.

Groove Embassy start wat later dan verwacht, maar eenmaal begonnen is er geen twijfel over mogelijk: deze band heeft er zin in. De bandleden staan stuk voor stuk met een brede glimlach op het gezicht en dat slaat over op het publiek. Zanger Arman Kanun kampt tijdens het eerste nummer nog met wat opstartproblemen met zijn stem, maar deze wordt tussen de nummers door flink gesmeerd met veel water. Na het eerste nummer is hij warmgelopen en bereikt hij de diepe en ook de extreem hoge tonen die kenmerkend zijn voor zijn stemgeluid.

Naast de normale bandbezetting zijn er drie blazers toegevoegd, speciaal voor vanavond. Zij maken het geheel bombastische en uitbundig. De nummers komen hierdoor net wat beter uit de verf dan normaal. Het is alsof de blazers al jaren samenspelen met Groove Embassy, want ze vullen de band perfect aan. Daarnaast past het ook goed bij de feestelijke release. Gedurende de avond is achter de band op een groot scherm het logo van Groove Embassy geprojecteerd. Jammer dat dit tijdens de show meerdere malen wegvalt en er een fel blauw scherm voor in de plaats komt. Helaas gebeurt dit regelmatig en zorgt het voor een wat amateuristisch beeld. Dit staat in groot contrast met de professioneel klinkende band.

De heren van Groove Embassy hebben er een jaar aan gewerkt, maar nu is hun eerste album ‘Disfunktional’ er dan echt. Een leuk feitje is dat het album niet op de traditionele manier wordt uitgegeven via een cd, maar via een usb-stick de band gaat graag met de tijd mee. Het moderne album wordt vanavond dan ook goed verkocht. Het publiek heeft genoten van een band in topvorm.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag