Dario Fo maakt a capella versie Skrillex’ ‘Bangarang’ Dario Fo maakt a capella versie Skrillex’ ‘Bangarang’

WobWob Woensdag in 3voor12 Radio

, Redactie 3voor12 Den Haag

Dario Fo maakt a capella versie Skrillex’ ‘Bangarang’

WobWob Woensdag in 3voor12 Radio

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Gisteravond stond 3voor12 Radio drie uur lang in het teken van dubstep. Het idee ontstond enkele weken geleden en na de zeer positieve reacties van de luisteraars was WobWob Woensdag geboren. Daarbij ontstond ook het idee om het nummer ‘Bangarang’ van Skrillex te verbouwen tot a capella koorgezang. Uiteindelijk werd het Westlandse koor Dario Fo bereid gevonden om de uitdaging aan te gaan.

Momenteel tourt Theaterkoor Dario Fo door Nederland als onderdeel van The Kyteman Orchestra. Optredens waren er onder andere op Pinkpop, Paaspop, Dauwpop, Bevrijdingsfestival Groningen en in uitverkochte zalen als Paradiso, Tivoli, 013 en de Oosterpoort. De komende maanden staan onder andere Lowlands en North Sea Jazz nog op het programma.

Boudewijn Ruigrok, ook bekend van de band Grace, maakte het arrangement en vertelde in 3voor12 Radio over de totstandkoming van de a capella versie van Skrillex’ ‘Bangarang’. "Het was een hele klus, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Het was niet bepaald het gemakkelijkste nummer om te coveren. Het is dubstep, je moet toch zorgen dat die synthesizers door een stem kunnen worden nagedaan. Dat is een heel ander instrument. Ik heb dagen achter de piano gezeten om te kijken hoe we Skrillex-lijntjes doen met stemmen, daar moet je toch even aan werken." 3voor12 Radio presentatrice Roosmarijn Reijmer vroeg zich af hoe de koorleden reageerden. Ruigrok: "Het is niet echt repertoire dat ze gewend zijn, natuurlijk. We zijn wel veelzijdig, maar dubstep was nog nooit de revue gepasseerd. Ze vonden het allemaal erg leuk, we zaten met z'n allen in de trein en er zaten een paar koorleden te oefenen. Dan hoor je opeens 'BANG!', de hele trein keek op."

Bekijk hieronder het resultaat en daar weer onder ook het origineel van Skrillex.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag