Tourverslag Groove Embassy Balkantour (deel 2) Tourverslag Groove Embassy Balkantour (deel 2)

Kaal in Kosovo

, Groove Embassy

Tourverslag Groove Embassy Balkantour (deel 2)

Kaal in Kosovo

Groove Embassy ,

De Haagse acts Groove Embassy en Dyzack touren momenteel gezamenlijk door de Balkan. Beide wisten deze tour door drie landen op de Balkan te winnen dankzij een gezamenlijk project van Platform Spartak en The Hague Music Export. Speciaal voor 3voor12 Den Haag houdt Groove Embassy een tourverslag bij. Lees hier deel twee.

Ohwyeah! We zijn gearriveerd in Kosovo. En man, wat is het hier mooi! Ons hotel ligt in de hoofdstad Prishtina en zit vol met gezellige reizigers van over de hele wereld. Bij aankomst besloot Matteo dat het veel te warm was voor een bos haar, dus daar ging de tondeuse in. Nadat hij ook Michel onder handen had genomen, vertrokken we richting onze gig in de Hamam Jazz Bar. Omdat deze tent een echte jazz bar is, met echte jazz mensen, speelden we eerst wat typische jazz standards om de boel wat op te warmen. De jazz mensen vonden het te gek, ze drumden en floten enthousiast mee met nummers van Miles Davis en Herbie Hancock. Jazz is hier nog hip!

Er is een levendige muzikantenscene hier. Tijdens het uitgaan liepen we, even voor de Hagenezen, langs een bar die eruit ziet als de Gabors, en van buiten klinkt als de Millers. Maar eenmaal binnen leek het veel meer op de Fiddler en begon er net een band die het Paard van Troje plat zou spelen. We stonden met onze onderkaken op de vloer te luisteren. De volgende ochtend hebben we een workshop in jammen / funken / schrijven gegeven aan jonge aspirant-muzikanten. Deze kids hadden ongelofelijke skills voor hun leeftijd. Er liep zelfs een jongen rond die in de finale van The Voice (jaja, klerenprogramma, maar toch…) of Albania had gestaan. De laatste avond in Kosovo hadden we een optreden samen met de jonge bandjes die bij de workshop waren. Dit alles werd georganiseerd door de Mitrovicia Rock School, die het met zeer weinig middelen voor elkaar krijgt om beginnende bandjes een kans te geven. Geweldig initiatief door geweldige mensen.

En om dit verslag maar even tot een politiek correct einde te brengen, gaan we nog even door over die geweldige mensen hier. In Nederland werd ons door velen afgeraden om door de Balkan te gaan touren, veel te gevaarlijk. In Servië, onze eerste stop, werd ons afgeraden om naar Kosovo te gaan, veel te eng. Eenmaal in Kosovo zeiden mensen, ga niet naar Mitrovicia! Mordor is veiliger! En wat treffen wij in Mitrovicia? Hartelijke mensen die daar prima en gelukkig wonen. Aan de mensen die deze zomer voor de 20e keer naar Frankrijk op vakantie gaan, komt dit zien. Het is hier awesome.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag